Menu

Maak hier uw keuze

Soort

Leeftijd

...Praten met je kind over het geloof is een belangrijk aspect in de opvoeding. Door verschillende thema’s te bespreken kunnen kinderen gemotiveerd raken om zich in religie te gaan verdiepen. Ze kunnen belangrijke levenslessen halen uit de verhalen die de Bijbel verteld. Wanneer u samen met uw kind de Bijbel leest, bouwt u een sterke, bijzondere band op. Met behulp van een mooie (Kinder)Bijbel kunt u uw kind de mooiste verhalen laten lezen of deze voorlezen.  

Bijbels dagboek
Door dagelijks de Bijbel te lezen kunnen kinderen eventjes stil staan bij God. Een Bijbels dagboek kan het dagelijks gebruik goed stimuleren. Bijbelse dagboeken zijn geschreven rondom een bepaald thema. Iedere dag wordt er een stukje van deze Bijbelse teksten behandeld en verder uitgediept worden. Vaak worden de teksten afgesloten met een vraag of overdenking waarover uw kind weer verder na kan denken. Een Bijbels dagboek kan helpen bij structuur geven aan het dagelijks lezen van de Bijbel.

Kinderbijbels
Omdat de Bijbel vaak gericht is voor volwassenen en er vaak gebruik gemaakt wordt van oudere, moeilijkere woorden, kan het lastig zijn voor kinderen deze goed te begrijpen. Bijbels speciaal voor kinderen legt moeilijke woorden uit en geeft meer uitleg over de betekenis van de verhalen. Zo kunnen kinderen begrijpen wat er staat en deze zelfstandig lezen. God zijn woorden zijn namelijk ook gericht tot kinderen.

Bijbelstudie
Veel mensen kennen de Bijbel eigenlijk onvoldoende. Veel gedeelten zijn onbekend en vaak is het ook zo dat men zich niet echt verdiept in de betekenis van de verhalen uit de Bijbel. Het is daarom goed dat kinderen zich hier mee bezig houden. Het goed begrijpen van de Bijbel draagt namelijk bij aan de kennis van de zaligheid.

Psalmen
Met behulp van muziek kunnen kinderen op een actieve en leuke manier bezig zijn met de Bijbel. Iedereen houdt natuurlijk van zingen en muziek! Met behulp van de cd’s kunnen kinderen psalmen leren en deze vervolgens meezingen tijdens de kerkdiensten. Op een leerzame manier bezig zijn met muziek zorgt voor een optimale beleving voor uw kind!  

Bijbels voor de allerkleinsten
Ook voor de allerkleinsten willen we de Bijbel beschikbaar maken. Het is belangrijk dat kinderen al op vroege leeftijd starten met het leren over de Bijbel. De speciale kinderbijbels voor kinderen onder de 6 jaar. Dit zijn boekjes met mooie tekeningen die tot de verbeelding van uw kind spreken. De verhalen zijn op eenvoudige wijze verteld zodat ze goed begrijpbaar zijn voor uw kind.

Wilt u een Bijbel voor uw kind aanschaffen? Gebr. De Koster heeft een ruim assortiment aan Bijbels, Dagboeken, Studieboeken en andere artikelen voor kinderen. Vind uw kinderbijbel gemakkelijk in onze webshop of kom eens langs in onze Christelijke boekhandel in Barneveld. Wanneer u een titel niet kunt vinden of advies nodig heeft over de aanschaf van een Bijbel voor een kind staan we graag voor u klaar!