Menu

Maak hier uw keuze

Leeftijd

Soort

...Op zoek naar een Bijbels dagboek? Deze vindt u bij Gebr. Koster. We hebben diverse soorten dagboeken in ons assortiment, voor alle leeftijden. Er zijn dagboeken in verschillende soorten en maten. Van Bijbelse dagboeken voor kinderen, tot aan jongeren en volwassenen. Voor persoonlijk gebruik, gezins- of groepsverband.

In een Bijbels dagboek vindt u voor iedere dag een stukje tekst uit de Bijbel met extra uitleg. Een Bijbels dagboek is een prettige steun in de rug die houvast biedt om dagelijks een stukje uit de Bijbel te lezen. U wordt dagelijks gestimuleerd om na te denken over de korte bijbelteksten. Neem een klein moment voor u zelf aan het einde van een drukke dag en neem de inspiratie van het dagboek mee in uw verdere leven.

Bijbels dagboek voor kinderen
Voor kinderen zijn er diverse dagboeken. In deze boeken wordt op eenvoudige wijze de Bijbelse geschiedenis vertelt en uitgelegd. Een Bijbels dagboek voor kinderen is van groot belang in de tijd waarin Gods Woord steeds minder gelezen wordt. Met behulp van een dagboek kunt u dagelijks een stukje (voor)lezen waardoor kinderen toch in aanraking komen met vertellingen uit de Bijbel.

- Mijn eerste dagboek - C. Dubbeld
Dit Bijbels dagboek is bestemd voor kinderen van vier tot acht jaar. Voor elke dag van het jaar is er één bladzijde met 20 regels geschreven. Op de meest eenvoudige wijze wordt daarin de Bijbelse geschiedenis verteld. Onderaan elke bladzijde staan een of meerdere vragen om na te denken en met elkaar te spreken over wat gelezen is.

- In het kort - H. van Dam
Verder denken en praten over de Bijbelse vertellingen voor jonge kinderen. De auteur heeft bij alle 375 verhalen uit zijn Bijbelse vertellingen een stukje geschreven. Daarin geeft hij in het kort de kern van ieder verhaal weer. De stukjes zijn voorzien van een afbeelding en van een vraag, om eventueel een gesprekje op gang te brengen.

- Wijs mij de weg - C. van Rijswijk
In dit Bijbels dagboek (vanaf 7 jaar), is vanuit tien gelijkenissen, voor elke dag van het jaar een stukje samengesteld dat wordt afgesloten met een te lezen Bijbelgedeelte. Waar mogelijk wordt een toepassing gemaakt naar het dagelijks leven; ter waarschuwing of ter navolging.

Bijbels dagboek voor jongeren
Voor jongeren kan het steeds lastiger worden om dagelijks een stuk uit de Bijbel te lezen of trouw te blijven aan het geloof. Ze krijgen het druk met studeren, hebben een bijbaan naast school en komen in aanraking met een andere denk- en leefwereld. Een Bijbels dagboek kan dan een helpende hand bieden. Zo worden ze dagelijks even stilgezet en aangezet tot nadenken over een (korte) Bijbeltekst.

- En toch geloof ik! - Ds. J. Belder
En toch geloof ik! is een dagboek voor studerende jongeren. De schrijvers willen hen helpen om vanuit de Bijbel antwoorden te vinden op allerlei vragen. Ze dagen jongeren uit om verantwoording aan zichzelf af te leggen van wat ze geloven, maar willen ook helpen antwoord te vinden op de vraag hoe je het geloof in de drie-enige God met anderen kunt delen.

- Naar ‘t erfgoed daarboven - C. van Rijswijk
In dit dagboek voor jongeren worden ernstige en pakkende stukjes weergegeven uit werken van ‘oude schrijvers’ zoals: J. Flavel, A. Hellenbroek, H.F. Kohlbrugge, Th. van de Groe, H. van Lis, Th. Manton, J.C. Philpot, B. Smytegelt, J. Vermeer, Th. Watson e.a.

- Hoort zijn stem - H. van Dam
Bijbels dagboek voor jongeren vanaf 12 jaar. Iedere maand staat een persoon uit de Heilige Schrift centraal. Deze stukjes zijn leerzaam en hebben een persoonlijke boodschap.

Bijbels dagboek voor volwassenen
Ook voor volwassenen hebben we diverse dagboeken, voor persoonlijk gebruik, in ons assortiment. Het dagelijks lezen van een Bijbels dagboek helpt veel mensen om dagelijks een Bijbeltekst te lezen.

- Fontein van heil - Ds. J. Roos e.a.
De dichter van Psalm 19:5 zingt: ‘Des Heeren vrees is rein; zij opent een fontein van heil, dat nooit vergaat.’ Op dat heil worden jongeren en ouderen iedere dag gewezen. In dit dagboek klinkt de vermaning om het heil niet te zoeken in de dingen van de tijd, want die vergaan. Er wordt ernstig en indringend gewezen op de noodzakelijkheid van de bekering en het beoefenen van de vreze des Heeren. Dat is een fontein van heil, dat nooit vergaat.

- Bij het geopende Woord - Div. predikanten uit de Gereformeerde Gemeenten
Per maand behandelen alle scribenten een onderwerp, zoals: Abraham, Jefta, Lydia, enkele gelijkenissen, Paulus te Korinthe, Paulus in Antiochíë, enkele Psalmen enzovoort. Ook zijn er achterin het dagboek bijdragen opgenomen voor de feestdagen.

- Alle oog zal Hem zien - Ds. D.J. Budding
In dit Bijbels dagboek bij het boek Openbaring behandelt dominee Budding tekst voor tekst. Hierdoor is dit dagboek ook zeer geschikt als Bijbelstudieboek. Aan Johannes op Patmos is getoond wat er staat te geschieden voordat Christus met wolken zal wederkomen. Hierin geeft hij ons bijzonder onderwijs dat in dit dagboek door de dominee Budding meditatief wordt toegelicht.

Bijbels dagboek voor gezinnen
Bent u op zoek naar een Bijbels dagboek die u thuis kunt gebruiken, om dagelijks een Bijbeltekst uit te lezen voor uw gezin? Kijk dan eens bij de Bijbelse dagboeken voor gezinnen of ontdek alle dagboeken.