Menu

Boeken voor Lijdenstijd en Pasen

Zowel voor volwassenen als kinderen hebben we verschillende boeken in ons assortiment over Lijdenstijd en Pasen. We lichten er een aantal voor u uit.

Boeken voor Pasen
Bent u op zoek naar boeken met betrekking tot Pasen? We hebben diverse boeken in onze webshop, u vindt ze onder ‘Theologie’ in de categorie ‘Lijdenstijd en Pasen’. We geven u een aantal leestips:

1. Wie is Mijn moeder? - ds. C.A. van Dieren
“Wie is Mijn moeder?” vraagt Christus. Het antwoord lezen we in deze prekenbundel, waarin advent, kerst- en lijdensstoffen opgenomen zijn.

2. Petrus - momenten uit zijn leven - ds. J. van Haaren
Petrus kent een teer zielenleven. Uit zijn spreken en handelen blijkt dat hij leeft uit de vruchtelijke bediening van Christus. Vanuit vier verschillende invalshoeken blijkt echter dat Petrus nog maar weinig verstaat van het Borgwerk. Voor een lijdende en stervende Christus moet hij ingewonnen worden. Bijzonder geschikt voor gebruik tijdens de lijdenstijd.

3. Leeuw uit den stam van Juda - ds. D. Bruinings
Deze 16 lijdenspredikaties zijn meest in Avondmaalstijden uitgesproken en kenmerken zich door een heldere, eenvoudige en bewogen stijl. Bijzonder geschikt voor de leesdiensten.

Het paasverhaal voor kinderen
Ook voor kinderen hebben we diverse boeken over het thema Pasen in ons assortiment. Onder ‘kind en Bijbel’ vindt u meerdere boekjes in de categorie ‘Lijdenstijd en Pasen’. De boekjes zijn geschreven in een eenvoudige verteltrant, zodat kinderen kennis kunnen maken met het paasverhaal. Kies bijvoorbeeld voor een van de volgende boekjes:

1. De man van smarten - C. van Rijswijk
Op duidelijke en indrukwekkende wijze laat de schrijver Gods leiding zien het leven van die persoon. De verhalen zijn eenvoudig en voor jonge lezertjes dus al snel zelf te lezen

2. Mijn bijbels ABC van Pasen - Linda Bikker
De E is van Evangelie. ‘’Goed nieuws’’ betekent dat. Als je weet dat Jezus leeft, bezit je de grootste schat! In dit boekje wordt het Paasevangelie heel eenvoudig verteld en verbeeld, met als leidraad de letters van het alfabet. Linda Bikker schreef de tekst op rijm én maakte de illustraties.

3. Heere Jezus is opgestaan - Laura Zwoferink
In dit boek wordt in dertien verhalen vertelt over het lijden, sterven, de opstanding en de hemelvaart van de Heere Jezus. Aan het einde van elk verhaal staat een vraag om over door te praten. Dat maakt het boekje heel geschikt voor gebruik in de weken rond Pasen.

Gebr. Koster staat voor u klaar
Wilt u boeken voor Lijdenstijd en Pasen online bestellen? Dan staan we bij Gebr. Koster graag voor u klaar. Ontdek ons volledige assortiment boeken over Pasen en Pinksteren en bestel uw favoriet eenvoudig online. Heb je advies nodig of heb je een vraag, neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze boekhandel in Barneveld. Wij helpen u graag.