Menu

Onverwachte redding

€ 24,95
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • O. Sedgwick
  • Gebonden
  • Bestel nr: 9789087182717

De stokbewaarder in Filippi vroeg vanuit zijn nood: 'Wat moet ik doen, opdat ik zalig worde?' Het antwoord van Paulus en Silas was kort en krachtig: 'Geloof in den Heere Jezus Christus, en gij zult zalig worden, gij en uw huis.' Naar aanleiding van deze twee teksten - Handelingen 16:30 en 31 - schreef de Engelse puritein Obadiah Sedgwick een indringend boek. Hij behandelt daarin tal van vragen waarmee zoekende zielen kunnen lopen. Het geloof in de Heere Jezus Christus is de enige weg voor bekommerde zondaren om zalig te worden. Sedgwick behandelt de eigenschappen en de zetel van dat geloof, en het Voorwerp ervan. Wat is het verschil tussen een sterk geloof en een zwak geloof? Ook de ellende van het ongeloof komt aan de orde. Aan de andere kant belicht Sedgwick de zekerheid in het geloof. Vertaling door C.L. Freeke.

Obadja Sedgwick (1600-1658) studeerde theologie in Oxford. Hij werd bevestigd als huispredikant van een Engelse officier. Sedgwick vergezelde hem tijdens diens krijgstochten naar de Nederlanden tijdens de Dertigjarige Oorlog. Na een vervolgstudie in Oxford werd hij predikant te Londen, later in Coggeshall (Essex) en daarna opnieuw in Londen. Sedgwick speelde een belangrijke rol tijdens de Synode van Westminister en was mede-opsteller van de Westminster Confessie.


€ 24,95