Menu

Heidelbergse Cat. dl.2

€ 29,50
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • ds. B. Smytegelt
  • Pagina's/nrs.: 447
  • Gebonden
  • Bestel nr: 9789087180300

Hardcover, 448 pagina's.  deel 2 zondag 26-52

Ds. B. Smytegelt was zeer geliefd bij Gods volk. In zijn preken vonden zij voedsel voor hun zielen. Zijn preken zijn velen tot zegen geweest. Daarbij is het zeker een Catechismusverklaring die niet aan tijd gebonden is.

Al vele jaren bestaat de Catechismusverklaring van ds. B. Smytegelt uit een fotografische herdruk, welke overgezet was naar de uitgave uit 1747. Lastige zinsopbouw, lange zinnen en veel verouderde woorden maken het moeilijk om deze verklaring te lezen, zowel persoonlijk als in de leesdiensten.

Vandaar dat er nu een nieuwe uitgave het licht ziet welk breed toegankelijk is en (weer) door velen gelezen kan gaan worden.

Bij de herspelling zijn de huidige spellings- en interpunctie regels gehanteerd. De aangehaalde Bijbelteksten zijn aangepast aan de editie van de GBS.

Om zoveel mogelijk recht te doen aan het oorspronkelijke werk is bij de bewerking de opzet ervan gehandhaafd. Ook de zinsopbouw is zoveel mogelijk intact gelaten. Om het lezen te vergemakkelijken zijn wel al te lange zinnen 'geknipt' en is de woordvolgorde soms veranderd. Woorden die niet meer gebruikt worden of nu een andere betekenis hebben zijn vervangen door hedendaagse.

Daarnaast zijn voor de leesbaarheid de punten van de preek toegevoegd op de plaatsen waar dat aangegeven is of op plaatsen waar dat het meest 'pasbaar' is.

In de huidige spelling overgezet door Dhr. G.G.M. Janssen te 's-Gravendeel.


€ 29,50