Menu

Geheim van de bakker

€ 16,95 € 9,95
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • A. Helmink
  • Pagina's/nrs.: 167
  • Bestel nr: 9789402902617

Van Friese dúmkes tot Limburgse vlaai. Achttien bakkers geven hun

geheimen prijs en vertellen samen het verhaal van de rijke bakkershistorie

in Nederland. Aan bod komen onder andere het bakken in een

kolen- en oliegestookte oven en het venten van brood met behulp van

een manden_ ets of bakkerskar. Deze bakkers kregen hun bedrijf niet

'cadeau', alleen door hard werken zijn ze geworden wie ze zijn.

In dit boek zijn kleine dorpsbakkers te vinden, maar ook grote bakkersbedrijven.

Deze variatie zorgt voor een mooie dwarsdoorsnede

van de vele soorten bakkers in Nederland. De veelzijdigheid wordt

versterkt door de streekgerelateerde verhalen. Zo is er bijvoorbeeld het

verhaal over de herkomst van het saffraanbrood in Zeeland en van de

cranberries op het eiland Terschelling

Het boek bevat bovendien een dertigtal originele recepten van de

heerlijkste brood- en banketproducten. Deze zijn afkomstig van de

bakkers zelf en klaar voor thuisgebruik


€ 16,95 € 9,95