Menu

De galei

€ 21,50 € 6,95
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • André Chamson
  • Paperback
  • Bestel nr: 9789061407119

Een van de galeien die de Middellandse Zee bewaken heet ‘De Geweldige’. Onder in het schip bevinden zich de galeislaven die dag in dag uit gedwongen worden onmenselijk zwaar werk te verrichten. Uren te roeien en te zwoegen, vastgeketend aan hun banken. Het zijn dieven en oplichters, maar ook mannen die vanwege hun geloof zijn opgepakt.
De hugenoten worden slecht behandeld, krijgen zware straffen wanneer zij hun taken niet goed genoeg uitvoeren. Onder hen bevindt zich Jean Pierre Chamson. Hij heeft voor zijn geloof gevochten en blijft dat ook als galeislaaf doen. Welgemoed en standvastig houden Chamson en zijn lotgenoten vast aan hun belijdenis.
Dat een rooms-katholieke vrouw hulp zou bieden aan protestantse geloofsgevangenen wordt niet voor mogelijk gehouden. Toch waagt Lucrèce het erop. Bij een bezoek aan het praalschip heeft zij zich het lot van de zwaar beproefde galeislaven aangetrokken en, brengt hun heimelijk hulp. Haar nachtelijke bezoek aan de galei wordt echter ontdekt en ook zij blijft niet ongestraft. Is het mogelijk stand te houden tegen lichamelijk en geestelijk geweld?


€ 21,50 € 6,95