Menu

Christelijk dagboek jongvolwassenen

Een christelijk dagboek helpt u bij het dagelijks lezen van Gods woord. Het dagboek bevat voor iedere dag een stukje tekst uit de Bijbel met een verdiepende uitleg, die u stimuleert om na te denken over de korte bijbelteksten. Een christelijk dagboek motiveert jongvolwassenen om iedere dag een stukje uit de Bijbel te lezen.

Voor jongvolwassenen kan het een uitdaging zijn om de tijd en rust te vinden om een stukje uit de Bijbel te lezen. Het vergt vaak een bepaalde structuur of routine, bijvoorbeeld dagelijks na het avondeten of voor het slapen gaan. Maar jongeren zijn vaak druk met allerlei andere dingen, waardoor deze structuur ontbreekt. Een christelijk dagboek kan dan een helpende hand bieden.

Maar wat is nu een goed christelijk dagboek voor jongvolwassenen? Er zijn diverse dagboeken beschikbaar, en het is heel persoonlijk welk dagboek goed bij u past. Toch bevatten de betere christelijke dagboeken voor iedere dag een bijbeltekst inclusief uitleg en aanmoediging tot vraag, gebed of lied.

Top 3 christelijke dagboeken
Bent u op zoek naar een christelijk dagboek? Wellicht voor uzelf of om weg te geven? In onze webshop vindt u een ruim aanbod aan diverse soorten dagboeken voor jongvolwassenen. We lichten graag een aantal goede keuzes voor u uit. Wanneer u een (dag)boek koopt in onze webshop of boekhandel is het gegarandeerd een verantwoorde keuze. We hebben namelijk alle boeken zelf gelezen.

1. Een vaste koers - ds. P. den Ouden e.a.
Het christelijke dagboek ‘Een vaste koers’ behandeld iedere maand een ander thema. Het boek beantwoord vragen zoals ‘Ben ik een waar christen’ of ‘Hoe leef ik als christen in deze tijd?’. De onderwerpen zijn vooral gericht op jonge mensen vanaf ongeveer 18 jaar.  

2. Dagboek voor jou - Evert Kuijt
Dit dagboek is geschreven voor jongvolwassenen. De teksten zijn afgestemd op de belevingswereld van jonge mensen. Zowel voor het dagelijks- als het geestelijk leven.

3. Een fontein van heil - ds. J. Roos e.a.
Een christelijk dagboek voor jong en oud. In het boek klinkt de vermaning om het heil niet te zoeken in de dingen van de tijd, want die vergaan. Er wordt gewezen op de noodzakelijkheid van de bekering en het beoefenen van de vreze des Heeren.

Dagboeken voor het hele gezin
U vindt niet alleen christelijke dagboeken voor jongvolwassenen in ons assortiment, we hebben dagboeken voor het hele gezin. Zo kunt u samen iedere dag een stukje uit de Bijbel lezen. Ook voor kinderen, tieners en volwassenen vindt u christelijke dagboeken in onze webshop. Meer tips voor het kopen van een bijbels dagboek? Lees onze aanbevelingen.