Menu

Bijbels dagboek: een christelijk dagboek voor persoonlijk gebruik

Op zoek naar een Bijbels dagboek? Deze vindt u bij Gebr. Koster. We hebben diverse soorten dagboeken in ons assortiment, voor alle leeftijden. Er zijn dagboeken in verschillende soorten en maten. Van Bijbelse dagboeken voor kinderen, tot aan jongeren en volwassenen. Voor persoonlijk gebruik, gezins- of groepsverband.

In een Bijbels dagboek vindt u voor iedere dag een stukje tekst uit de Bijbel met extra uitleg. Een Bijbels dagboek is een prettige steun in de rug die houvast biedt om dagelijks een stukje uit de Bijbel te lezen. U wordt dagelijks gestimuleerd om na te denken over de korte bijbelteksten. Neem een klein moment voor u zelf aan het einde van een drukke dag en neem de inspiratie van het dagboek mee in uw verdere leven.

Bijbels dagboek voor kinderen
Voor kinderen zijn er diverse dagboeken. In deze boeken wordt op eenvoudige wijze de Bijbelse geschiedenis vertelt en uitgelegd. Een Bijbels dagboek voor kinderen is van groot belang in de tijd waarin Gods Woord steeds minder gelezen wordt. Met behulp van een dagboek kunt u dagelijks een stukje (voor)lezen waardoor kinderen toch in aanraking komen met vertellingen uit de Bijbel.

- Mijn eerste dagboek - C. Dubbeld
Dit Bijbels dagboek is bestemd voor kinderen van vier tot acht jaar. Voor elke dag van het jaar is er één bladzijde met 20 regels geschreven. Op de meest eenvoudige wijze wordt daarin de Bijbelse geschiedenis verteld. Onderaan elke bladzijde staan een of meerdere vragen om na te denken en met elkaar te spreken over wat gelezen is.

- Wijs mij de weg - C. van Rijswijk
In dit Bijbels dagboek (vanaf 7 jaar), is vanuit tien gelijkenissen, voor elke dag van het jaar een stukje samengesteld dat wordt afgesloten met een te lezen Bijbelgedeelte. Waar mogelijk wordt een toepassing gemaakt naar het dagelijks leven; ter waarschuwing of ter navolging.

Bijbels dagboek voor jongeren
Voor jongeren kan het steeds lastiger worden om dagelijks een stuk uit de Bijbel te lezen of trouw te blijven aan het geloof. Ze krijgen het druk met studeren, hebben een bijbaan naast school en komen in aanraking met een andere denk- en leefwereld. Een Bijbels dagboek kan dan een helpende hand bieden. Zo worden ze dagelijks even stilgezet en aangezet tot nadenken over een (korte) Bijbeltekst.

- Voor jou persoonlijk
Dagboek voor jongeren. Voor jou persoonlijk is thematisch opgezet. Allerlei onderwerpen waarmee je hebt te maken komen aan de orde, zoals: het bestaan van God, christen-zijn nu, occultisme en vriendschap.
15 predikanten van de H.H.K. werkten eraan mee.

- Hoort zijn stem - H. van Dam
Bijbels dagboek voor jongeren vanaf 12 jaar. Iedere maand staat een persoon uit de Heilige Schrift centraal. Deze stukjes zijn leerzaam en hebben een persoonlijke boodschap.

Bijbels dagboek voor volwassenen
Ook voor volwassenen hebben we diverse dagboeken, voor persoonlijk gebruik, in ons assortiment. Het dagelijks lezen van een Bijbels dagboek helpt veel mensen om dagelijks een Bijbeltekst te lezen.

- Licht der wereld -  J. Kranendonk-Gijssen
In dit dagboek, dat is samengesteld aan de hand van Het zien op Jezus van Isaac Ambrosius (1604-1663), wordt een jaar lang stilgestaan bij het grote werk van de zaligheid dat Jezus op Zich genomen heeft. Er wordt met name stilgestaan bij Jezus’ leven, Zijn sterven, Zijn opstanding, Zijn hemelvaart, Zijn voorbidding en Zijn tweede komst. De puriteinse predikant besteedt veel aandacht aan de grote vraag wie Christus voor ons persoonlijk is.

- Alle oog zal Hem zien - Ds. D.J. Budding
In dit Bijbels dagboek bij het boek Openbaring behandelt dominee Budding tekst voor tekst. Hierdoor is dit dagboek ook zeer geschikt als Bijbelstudieboek. Aan Johannes op Patmos is getoond wat er staat te geschieden voordat Christus met wolken zal wederkomen. Hierin geeft hij ons bijzonder onderwijs dat in dit dagboek door de dominee Budding meditatief wordt toegelicht.

Bijbels dagboek voor gezinnen
Bent u op zoek naar een Bijbels dagboek die u thuis kunt gebruiken, om dagelijks een Bijbeltekst uit te lezen voor uw gezin? Kijk dan eens bij de Bijbelse dagboeken voor gezinnen of ontdek alle dagboeken.