Menu

Bijbels dagboek voor het gezin

Om samen, als gezin, uit de Bijbel te lezen is een waardevol moment. Toch kan het lastig zijn om een goede gelegenheid te vinden tussen alle drukke momenten van alledaagse bezigheden. Op deze momenten kan een Bijbels dagboek wellicht een helpende hand bieden.

In een Bijbels dagboek vindt u korte Bijbelteksten die u helpen bij het dagelijks lezen van Gods Woord. Niet alleen zijn de teksten kort en begrijpelijk, ook biedt een dagboek een stukje uitleg dat meer inzicht geeft in de betekenis van de Bijbel. Naast een Bijbelgedeelte vindt u soms ook een vraag of gebed dat u stimuleert om na te denken over een bepaald onderwerp.

Samen een stukje uit de Bijbel lezen
Kies bijvoorbeeld voor de momenten dat u met z’n allen samen bent, na het eten of ‘s avonds voor het slapengaan om een stukje uit het dagboek te lezen. De Bijbelteksten sluiten aan bij het kerkelijk jaar en bevatten doorpraat vragen die u samen met uw gezin kunt bespreken. Op deze manier kunt u uw kinderen betrekken bij het bijbellezen en hen motiveren om na te denken over vraagstukken die betrekking hebben op de tekst.

Bijbels dagboek gezin kopen
We hebben diverse soorten Bijbelse dagboeken in ons assortiment. Speciaal voor kinderen, jongeren en volwassenen. Voor persoonlijk gebruik maar ook voor gezinnen. Een Bijbels dagboek voor het gezin brengt de familie nader tot elkaar tijdens het lezen van een Bijbeltekst. Hieronder geven we u een aantal tips voor een Bijbels dagboek voor het gezin.

- Bij het geopende Woord - Div. predikanten uit de Gereformeerde Gemeenten
Per maand behandelen alle scribenten een onderwerp, zoals: Abraham, Jefta, Lydia, enkele gelijkenissen, Paulus te Korinthe, Paulus in Antiochíë, enkele Psalmen enzovoort. Ook zijn er achterin het dagboek bijdragen opgenomen voor de feestdagen. Ieder stukje is kort en overzichtelijk. Dat maakt 'Bij het geopende Woord' een dagboek voor het hele gezin!

- Alle oog zal Hem zien - Ds. D.J. Budding
In het laatste Bijbelboek Openbaring mag Johannes 'in de geest', in de hemel zien. Hij heeft opdracht gekregen om wat hij zag op te schrijven. De Heere wil dus dat wij meekijken. Dat is de bedoeling van dit dagboek. Om u van vers tot vers en van stap tot stap mee te nemen, op de weg die Hij gaat met Kerk en wereld.

- Op Gods leerschool - Ds. E. Venema
Veelal is gekozen voor vervolg stof. Verschillende geschiedenissen uit zowel het Oude- als ook het Nieuwe Testament komen aan bod. Er is rekening gehouden met het kerkelijk jaar. Voor de ouderen is gekozen voor een duidelijk lettertype, zodat dit dagboek zeer toegankelijk is voor jong en oud.

Ook voor persoonlijk gebruik, voor kinderen, jongeren en volwassenen, mannen en vrouwen hebben we een Bijbels dagboek in onze webshop. Neem een kijkje tussen al onze dagboeken of lees hier wat onze suggesties zijn per leeftijdsgroep.