Menu

Oude kinderbijbel

Bij Gebr. Koster begrijpen we hoe belangrijk het is om kinderen al op jonge leeftijd vertrouwd te maken met de Bijbel en zijn verhalen. Een oude kinderbijbel kan een waardevol instrument zijn om deze traditie door te geven. We vertellen je graag meer over de geschiedenis, de voordelen en de verschillende soorten oude kinderbijbels die beschikbaar zijn.

De geschiedenis van kinderbijbels
Kinderbijbels zijn al eeuwenlang een essentieel onderdeel van religieuze opvoeding. De vroegste versies van kinderbijbels dateren uit de middeleeuwen, toen monniken geïllustreerde manuscripten creëerden om de verhalen van de Bijbel toegankelijker te maken voor jonge lezers. Deze oude kinderbijbels waren rijk geïllustreerd en vaak met de hand geschreven, wat ze tot kostbare erfstukken maakte.

In de 18e en 19e eeuw zagen we een verschuiving naar gedrukte kinderbijbels. Dankzij de drukpers konden bijbelverhalen breder verspreid worden. Deze kinderbijbels bevatten eenvoudige taal en kleurrijke illustraties om de aandacht van kinderen vast te houden. Ze werden een populair hulpmiddel in zowel huiselijke als educatieve settings.

Bestel onze top 3 kinderbijbels eenvoudig online
1. Bijbelse vertellingen 1
In eenvoudige, begrijpelijke bewoordingen worden 125 Bijbelverhalen naverteld aan kinderen vanaf 3 jaar. De illustraties zijn afgestemd op peuters en vormen daarom één geheel met de tekst.

2. Bijbelse verhalen voor kinderen
In 87 verhalen neemt de auteur kinderen mee door het Oude en Nieuwe Testament, zodat ze al jong vertrouwd raken met de Bijbelse boodschap. De verhalen blijven dicht bij de tekst van de Bijbel en brengen die aan het hart van de lezers.

3. Bijbel in vertellingen
De Bijbel in vertellingen is weer beschikbaar! Decennialang is deze Bijbel aangeduid als ‘De Bijbel van Ingwersen’ of ‘de blauwe Bijbel’. Deze Bijbel is vanwege de zuivere inhoud al meer dan zestig jaar een begrip in kerkelijk Nederland. Oorspronkelijk werd de Bijbel in kleine boekjes uitgegeven. In 1946 worden de boekjes als één geheel uitgegeven door de Bijbel Kiosk Vereniging. Door de jaren heen zijn er duizenden exemplaren verkocht. De dertigste druk verscheen in 2007. Deze 31e druk van de Bijbel in vertellingen is geheel herzien, zodat de inhoud weer goed leesbaar is voor jong en oud.

Waarom kiezen voor een oude kinderbijbel?
Het kiezen van een oude kinderbijbel biedt diverse voordelen die moderne varianten mogelijk niet kunnen evenaren.

- Historische en culturele waarde
Oude kinderbijbels hebben vaak een rijke historische en culturele waarde. Ze bieden niet alleen religieuze wijsheid, maar ook een inkijkje in de opvoedingsmethoden en artistieke stijlen van het verleden. Het bezitten van zo’n bijbel kan een gevoel van verbondenheid geven met generaties die ons zijn voorgegaan.

- Educatieve voordelen
Het lezen van een oude kinderbijbel kan kinderen helpen hun leesvaardigheid te ontwikkelen, evenals hun begrip van historische contexten. De ouderwetse taal en afbeeldingen prikkelen hun nieuwsgierigheid en bevorderen een diepere waardering voor literatuur en geschiedenis.

Bestel oude kinderbijbels eenvoudig online
Het investeren in een oude kinderbijbel is een prachtige manier om religieuze en culturele waarden door te geven aan de volgende generatie. Of het nu gaat om de historische rijkdom, educatieve voordelen of de diepe persoonlijke waarde, een oude kinderbijbel blijft een tijdloos en kostbaar geschenk.

Als u op zoek bent naar een ruime selectie oude kinderbijbels, dan bent u bij Gebr. Koster aan het juiste adres. Wij bieden een breed scala aan bijbels die zowel educatief als visueel aantrekkelijk zijn. Bestel eenvoudig online en geef uw kinderen het geschenk van eeuwenoude wijsheid. Wil je liever advies ontvangen of heb je nog een specifieke vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.