Menu

Jannes en zijn idealen

€ 9,95 € 3,95
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • Arjen van Hoorn
  • Gebonden
  • Bestel nr: 9789071272288

In dit tweede deel komt in het leven van Jannes Bos een verrassende wending. Door de ervaring met Gerrie, het meisje dat zich vlak voor hun huwelijk terugtrok, is hij verbitterd en leeft hij in een kleine kring.

Hij heeft werk gevonden bij boer Donkelaar, ver van de plaatsen waaraan hij zoveel nare herinneringen heeft. Uiterlijk leeft hij netjes en oppassend. Hij vervult zijn plichten, gaat naar de kerk en de catechisatie, maar zijn hart is koud en onverschillig. Zijn geweten spreekt echter nog steeds. Dat geeft hem geen rust. Want hij weet goed dat hij tegen beter weten in zijn eigenzinnige weg gaat.

Met vrouw Donkelaar heeft Jannes het wonderlijk getroffen. Zij begrijpt wat hem steeds bezighoudt. Zij stimuleerthem ook in zijn streven om zich boven zijn gewone baan als boerenknecht uit te werken. Hij houdt van het leven in de vrije natuur, maar wil zich daarin op andere wijze uitleven.

Jannes wil graag creatief werk doen. Daarom werpt hij zich op wat hij al jaren als hobby deed: tekenen. Nu gaat hij daarmee bewust verder. Hij wil schilderen. Niet slechts als hobby, maar om daarmee een boeiend bestaan op te bouwen. Hij droomt zich een toekomst waarin hij van zijn tekenstift en penselen zal kunnen leven. Dat kan, denkt hij, als hij alleen blijft. Dat wil hij beslist: vanwege de teleurstelling uit het verleden en voor het ideaal dat in de toekomst wenkt.

Toch lukt het hem niet om de natuurlijke drang van zijn hart te onderdrukken. Op verrassende wijze komt iemand die hij niet kan weerstaan hem uit zijn bewust gekozen isolement halen.


€ 9,95 € 3,95