Menu

Eiberslust

€ 14,95
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • W. Schippers
  • Pagina's/nrs.: 200
  • Gebonden
  • Bestel nr: 9789461150271
Idze Jorringma heeft een gelukkige jeugd op Eiberslust. Zijn vader leert hem het boerenvak en zijn moeder is een godvrezende, liefhebbende vrouw. Zijn buurmeisje Margreet Trommels heeft hij lief.
Haar broer echter, Freek Trommels, belaagt Idze echter voortdurend. Hij plaagt hem uit school. Het komt zelf zo ver dat Freek door een zweepslag het paard, die zijn vader ment, op hol laat slaan. Dit heeft de dood van Idze’s ouders tot gevolg.

Zijn belofte aan zijn stervende moeder om geen wraak te oefenen houdt hij gestand en in armoede vertrekt hij naar Amerika.
Het kost Idze daar veel moeite om een nieuw bestaan op te bouwen. Toch lukt het hem inkomsten te verwerven dankzij een farmer die hem de leiding op zijn boerderij geeft. Het contact met deze Amerikaanse boer doet hem alle wraakgedachten verliezen. Ook wordt het heimwee naar zijn vaderland en Margreet steeds sterker. Idze keert terug naar Eiberslust, maar wat te doen als Margreet intussen in het huwelijk is getreden?
€ 14,95