Menu

Een thuis voor Jobje

€ 15,90
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • Sarie van Ledden-Vis
  • Gebonden
  • Bestel nr: 9789463702515

Dit boek gaat over Jobje, een gehandicapte jongen.

Een klein kindje wordt in een koude, gure nacht bij een notarishuis te vondeling gelegd. Een vroege wandelaar, een boerenknecht vindt de huilende baby.

Hij brengt het kindje bij een kinderloos echtpaar, waar de moeder al wekenlang bepaald wordt bij de woorden: ‘Uit de mond der zuigelingen hebt Gij Uw lof bereid…’ Ze aanvaardt het kind als een geschenk van God.

Daar krijgt hij een gelukkige jeugd. In zijn jonge leven komt het al snel openbaar dat Jobje een kind is wat de Heere vreest. Maar ook dat kruis en druk hem niet bespaard worden.

 

Wanneer de pleegmoeder overleden is, ontpopt zich de pleegvader als een brute, gierige man. Waarvoor Jobje alleen maar moet werken, en geld verdienen.

Na een ruzie vlucht Jobje weg. Bij de boswachter krijgt hij een nieuw, liefdevol thuis. Wanneer hij wat ouder is geworden gebeurd er iets vreselijks.


€ 15,90