Menu

Christelijke boeken voor kinderen (10 tips)

Of ze nu voor hun plezier een boek lezen, of uit opdracht van school, ook voor kinderen hebben wij christelijke leesboeken in ons assortiment. Met onze christelijke kinderboeken kunnen de kinderen door middel van prenten of eenvoudige verhalen kennis maken met de Bijbel. Daarnaast kan het lezen van een boek ook veel plezier opleveren.

Christelijke boeken met een Bijbels verhaal
Wanneer kinderen eenmaal op een bepaalde leeftijd komen zullen ze ook meer willen weten over het christelijke geloof. In onze christelijke leesboeken voor kinderen kunnen ze antwoord vinden op al hun vragen. Er zijn genoeg boeken in ons assortiment die antwoorden geven op vragen als ‘Wie is God?’, ‘Wat is een kerk?’ of ‘Waarom geloven mensen?’ en nog vele andere vragen. Daarnaast zijn deze boekjes een uitstekende manier om uw kind alvast kennis te laten maken met de Bijbel.

1. In het kort - H. van Dam
Verder denken en praten over de Bijbelse vertellingen voor jonge kinderen. De schrijver heeft elk verhaal voorzien van een stukje tekst, die kort de kern van ieder verhaal weergeeft. De stukjes zijn voorzien van een afbeelding en van een vraag, om eventueel een gesprekje op gang te brengen.

2. Noach - Laura Zwoferink
Dit boek gaat over Noach. Aan het eind van elk hoofdstuk staan vragen. Om zelf over na te denken of om samen over te praten.

3. Jona en de grote vis - C. van Rijswijk
Ieder boekje uit de serie ‘Het Woord van de Koning’ gaat over een persoon uit de Bijbel. Een mooie, leerzame serie om te sparen met of voor uw kind.

4. Wonderen van de Heere Jezus
In het Bijbelleesboekje wordt op een eenvoudige manier de bijbelse geschiedenis van de wonderbare spijziging verteld.

5. Geloven in Hem - Joppe/Vernooij (red.)
In dit dagboek gaat het over gelovigen uit het Oude Testament: de profeten, en over gelovigen uit het Nieuwe Testament: de discipelen. We lezen ook over iemand die tot geloof komt: Paulus. Aan het eind van ieder dagboekstukje staat een verwerking: iets om over na te denken, een vraag of een opdracht.

Christelijke leesboeken voor kinderen
Natuurlijk hebben we bij Gebr. Koster ook boeken in het assortiment die minder als leerboek dienen, maar meer ter ontspanning. Een goed voorbeeld van christelijke kinderboeken die erg leuk zijn om te lezen, zijn onze leesboeken. Met een van onze leesboeken kunnen kinderen heerlijk wegdromen en zich inleven in de spannende (verantwoorde) verhalen.

6. Muis in Huis - M. de Bakker
Vrolijke (voorlees)verhalen waar Ruth en Ruben van alles beleven. Uiteraard met aansprekende illustraties.

7. Mees en Tijn en de campingdief - I. van der Beek
De neefjes Mees en Tijn gaan op vakantie naar Italië. Daar kamperen ze op een camping in de bergen, maar er gebeuren rare dingen. Papa’s portemonnee wordt gestolen en er wordt ingebroken in de caravan. Mees en  Tijn beleven allerlei avonturen, leuke leesboekjes voor kinderen vanaf 8 jaar.

8. 1 april - Janny den Besten
Jens en Jolien zijn een vrolijk stel. Ze halen niet alleen graag een grap uit, maar gaan ook op zoek naar een man voor hun tante Sandra. Een vlot geschreven, humoristisch verhaal waarin je ook leert waar de traditie van grapjesdag op 1 april vandaan komt.
 
9. Piet Storm en de race tegen de klok - Adri Burghout
Piet Storm en zijn collega’s van de reddingsdienst krijgen de melding dat er een helikopter is neergestort. al snel hebben ze het wrak gevonden. arjan wordt zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis, maar waar is Cas en de box met de donorlever? De zoektocht wordt een spannende race tegen de klok.
 
10. Het feest van groep 5 - Gisette van Dalen
Meester Martin viert feest. Hij is al 25 jaar meester. Bram verzint voor hem een mooi cadeau van heel groep 5. Maar met zijn eigen verjaardagscadeau, de mooiste BMX van de wereld, gebeurt iets minder moois. Dit is het derde deel over Bram en zijn klas, eerder verschenen ‘De grap van groep 3’ en ‘De kunst van groep 4’.

Buiten dat u uw kind graag kennis wilt laten maken met de Bijbel, is lezen ook nog eens heel goed voor ze. Zo nu en dan een boek lezen is goed voor de taalontwikkeling van kinderen en ter uitbreiding van hun woordenschat. Bent u behalve met een christelijk leesboek, ook op zoek naar een andere manier om uw kind kennis te laten maken met de Bijbel? Kijk dan eens naar onze kinderbijbels.

Bij Gebr. Koster vindt u een ruim assortiment aan allerlei soorten christelijke boeken. Bent u specifiek ergens naar op zoek en kunt u het niet vinden? Neem dan gerust contact met ons op.