Menu

Bijbel voor peuters en kinderen

Een Bijbel speciaal voor kinderen en peuters helpt om de bijbelverhalen toegankelijk te maken voor jonge kinderen. Aan de hand van eenvoudige vertellingen en bijbehorende illustraties kunnen kinderen vanaf jonge leeftijd vertrouwd raken met de verhalen uit de Bijbel. Een peuter- of kinderbijbel met uitleg van bijbelse begrippen zijn daarom een mooie opstap naar het lezen van Gods woord.

Een bijbel voor peuters
Een bijbel voor peuters bevat over het algemeen veel illustraties en weinig tekst, met name omdat jonge kinderen nog niet kunnen lezen maar al wel diverse platen kunnen ontdekken. Bij een peuterbijbel is het dus van belang dat u als ouder zelf de tekst aanvult bij de illustraties. In onze webshop bieden we diverse bijbelvertellingen aan voor peuters, een reeks die wij bijvoorbeeld heel geschikt vinden voor jonge kinderen is ‘Kijk en Luister’ van Laura Zwoferink.

De verhalen ‘Kijk en Luister’ zijn geschikt voor kinderen vanaf twee jaar, ieder boek bevat ruim 200 pagina’s waardoor er veel te ontdekken en te leren valt. De boeken van Laura Zwoferink helpen kinderen al jong vertrouwd te raken met de Bijbel. De korte teksten bieden ondersteuning aan de bijbehorende platen. Tot nu toe zijn er 3 delen verschenen van de ‘Kijk en Luister’ serie, tevens bieden we de bijbehorende luister-cd’s aan. Zodat uw kindje zelfstandig naar verschillende bijbelse vertellingen kan luisteren.

Naast bovengenoemde peuterbijbel hebben we ook diverse karton- en prentenboekjes die heel geschikt zijn voor peuters. Deze boekjes bevatten vaak één verhaal over een bijbels figuur. Een aantal voorbeelden van deze prentenboekjes zijn: ‘Jona in de vis’, ‘De ark van Noach’ en ‘Het Kind van Bethlehem’.

Een bijbel voor kinderen
In een kinderbijbel wordt woordgebruik en illustraties goed afgestemd op de leeftijdscategorie. Vanzelfsprekend bevat een bijbel voor kinderen al iets meer geschreven tekst dan een peuterbijbel. Kinderbijbels zijn uitermate geschikt voor kinderen die net op het randje zitten van niet naar wel zelfstandig kunnen lezen. U als ouder kunt deze bijbels gebruiken om dagelijks uit voor te lezen aan uw zoon of dochter, later kunnen kinderen deze zelf gebruiken om kennis te maken met Gods woord.

Een goed voorbeeld van een geschikte bijbel voor kinderen is de boekenset ‘Uit de bron’. In deze serie vertelt C. van Rijswijk op heldere en duidelijke wijze geschiedenissen uit de Bijbel. De serie vormt een mooie opstap naar het lezen van het Woord van God. De ruim 2000 pagina’s tellende set is een mooie, uitgebreide serie Bijbelse vertellingen om te gebruiken met kinderen.