Menu

10 christelijke boekentips voor deze zomer

Het is zomer, tijd om lekker van het zonnetje te genieten en te ontspannen met een goed boek. Hier krijgt u 10 tips van christelijke boeken die u deze zomer gelezen moet hebben.

1. De Boomgaard - Lynn Austin
Deze historische roman is misschien wel de mooiste die deze auteur geschreven heeft. Na de dood van haar man en schoonvader moet ze in haar eentje de grote fruitkwekerij van haar familie voortzetten. Hulp verschijnt uit onverwachte hoek, maar kan ze deze man wel vertrouwen? Een ontroerend verhaal over familie en geheimen die zich niet weg laten drukken.   

2. Aan het einde van de vallei - Lori Benton
Een zoon komt erachter dat zijn ‘vader’ niet zijn echte vader is. Als baby werd hij gestolen en zijn echte vader heeft de schuldige nooit gevonden. Thuis wacht hem een tweelingbroer die niet van zijn bestaan afweet. ‘Aan het einde van de vallei’ is het vervolg op ‘Volg mij voorbij de bomen’.

3. Bewaar ons - Jolina Petersheim
Door een stroomstoring crasht een klein vliegtuig in Leora Ebersole’s mennonietengemeenschap. Ook stranden er een handvol vreemden met kapotte auto’s en telefoons. Hun leven zal drastisch veranderen, wie kunnen ze helpen en wie moeten ze aan hun lot overlaten? ‘Breng ons samen’ is het vervolg op dit boek.

4. De vrouw met het boek - M.A. Mijnders- van Woerden
Een Engels meisje woont, tegen haar zin in, een kerkdienst bij. Onverwachts verandert dit haar hele leven. Haar roeping om naar China af te reizen, haar jonge leven vol zorgen en Gods wondere leiding, iedere lezer zal diep ontroert worden.

5. Sprakeloos - Elze Voogd
Taal is een vanzelfsprekend onderdeel van het leven. Maar wat doe je als je kind niet kan praten? Hoe weet je dan wat hij of zij voelt of waar het behoefte aan heeft? Dit boek vertelt de verhalen van zeven moeders van een zwijgend kind. Inclusief een interview met Hans van Balkom, hoogleraar Ondersteunende Communicatie voor mensen met een meervoudige beperking.

6. Hudson Taylor en Maria - J. Pollock
Vertrouwend op God, maar niet op geld. Hudson Taylor (1832 - 1905) had ons veel te zeggen. Dit boek is een getuigenis van hoe de liefde tussen Hudson Taylor en zijn vrouw Maria in de hemel begon. Dit is een prachtig boek voor liefhebbers van zendingsgeschiedenis.

7. Met andere ogen - K. Breslin
Een historische roman die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog in Londen. Jack Benningham weigert dienst, maar dat betekent niet dat hij zich niet voor zijn land inzet. In het geheim spoort hij Duitse spionnen op Engels grondgebied op.

8. Op weg naar zonsopgang - Elizabeth Camden
Nog zes maanden totdat Julia Broeder afstudeert van de Women’s Medical College of Pennsylvania, totdat ze na een impulsieve beslissing van de universiteit wordt gestuurd. Ze is niet bereid haar droom, om als zendingsarts de wereld over de reizen, op te geven. Daarom wendt ze zich tot Ashton Carlyle.

9. Bruid in het maanlicht - Laura Frantz
In deze romantische historische roman probeert Temperance Tucker haar familie te beschermen. Het verleden van haar familie wordt een probleem als ze verliefd wordt op een knappe landopziener uit Virginia. Echter draagt hij ook een geheim met zich mee. Kunnen ze de ballast en de pijn van zich afschudden om samen gelukkig te worden?

10. De jacht op de Mona Lisa - Tricia Goyer
Wanneer Da Vinci’s meesterwerk in handen van de nazi’s dreigt te vallen, doen Zwitserse OSS-agenten Gabi Mueller en Eric Hofstadler er alles aan om dat te voorkomen. Het is augustus 1944 en Parijs kan elk moment worden bevrijd, Duitse soldaten slaan op de vlucht en laten een spoor van vernieling achter. Ze proberen het meest waardevolle kunstobject van allemaal te stelen: de Mona Lisa.

Bij Gebr. Koster vindt u een ruim assortiment aan Christelijke boeken. De titels worden vrijwel dagelijks aangevuld en geactualiseerd. Spreken deze titels u wat minder aan? Bekijk ons uitgebreide assortiment aan leesboeken, hier zit zeker iets voor u tussen.