Menu

10 christelijke boekentips voor deze zomer

Het is zomer, tijd om lekker van het zonnetje te genieten en te ontspannen met een goed boek. Hier krijgt u 10 tips van christelijke boeken die u deze zomer gelezen moet hebben.

1. De Boomgaard - Lynn Austin
Deze historische roman is misschien wel de mooiste die deze auteur geschreven heeft. Na de dood van haar man en schoonvader moet ze in haar eentje de grote fruitkwekerij van haar familie voortzetten. Hulp verschijnt uit onverwachte hoek, maar kan ze deze man wel vertrouwen? Een ontroerend verhaal over familie en geheimen die zich niet weg laten drukken.   

2. Rozen in de wildernis - Jan Beens
Wat hebben Pierre Durand, Marie Durand en Pierre Rouvier met elkaar te maken, dan alleen dat zij familie of vrienden zijn? Ze groeien op in het Frankrijk van de achttiende eeuw. De roomse kerk is de baas, zij die protestant zijn of worden, zijn vogelvrij verklaard.

3. Dochters van de Meestersmid - Laura Frantz
Silas is in de leer bij de meestersmid Liege Lee in New York. Nog een paar maanden en dan mag hij zichzelf ook meestersmid noemen. Hij is vastbesloten daarna naar het westen te trekken. Maar Liege ontdekt de uitzonderlijke kwaliteiten van Silas en doet er alles aan om hem te houden.

4. De vrouw met het boek - M.A. Mijnders- van Woerden
Een Engels meisje woont, tegen haar zin in, een kerkdienst bij. Onverwachts verandert dit haar hele leven. Haar roeping om naar China af te reizen, haar jonge leven vol zorgen en Gods wondere leiding, iedere lezer zal diep ontroert worden.

5. Een plek om te blijven - Suzan Anne Mason
‘Een plek om te blijven’ van Susan Anne Mason speelt zich af in Toronto, Canada. Terwijl de Tweede Wereldoorlog in volle gang is, zet Jane zich met heel haar hart in voor de bescherming van kwetsbare kinderen. Als tijdelijke directrice van de kinderbescherming hoopt ze op een permanente positie zodat ze zich hiervoor kan blijven inzetten. Maar ze bewaart een groot geheim dat haar ontslag zou kunnen betekenen.

6. Hudson Taylor en Maria - J. Pollock
Vertrouwend op God, maar niet op geld. Hudson Taylor (1832 - 1905) had ons veel te zeggen. Dit boek is een getuigenis van hoe de liefde tussen Hudson Taylor en zijn vrouw Maria in de hemel begon. Dit is een prachtig boek voor liefhebbers van zendingsgeschiedenis.

7. Mensenkind - Monica-Thijsen Nieuwenhuijse
Bas heeft twee bankjes tot zijn woon- en verblijfplaats. Daarvandaan observeert hij de mensenkinderen, die hij een passende naam geeft. De kleine jongen bij de bushalte roept om zijn aandacht. Bas, noemt hij hem. Mike en Stef hebben hem nodig, maar alleen als het echt niet anders kan. Intussen heeft hij ook de handen vol aan zichzelf...

8. Toekomst vol muziek - Janny den Besten
Dat Marjon violist was, lijkt iets uit een ver verleden. Het leven van haar en Michiel is nu ingesteld op de constante zorg voor Eva, hun ernstig meervoudig gehandicapte dochter. Marjon zet zich met hart en ziel in om Eva alles te geven wat ze nodig heeft, maar het valt haar zwaar dat ze te maken krijgt met zo veel beperkingen.

9. Bruid in het maanlicht - Laura Frantz
In deze romantische historische roman probeert Temperance Tucker haar familie te beschermen. Het verleden van haar familie wordt een probleem als ze verliefd wordt op een knappe landopziener uit Virginia. Echter draagt hij ook een geheim met zich mee. Kunnen ze de ballast en de pijn van zich afschudden om samen gelukkig te worden?

10. De jacht op de Mona Lisa - Tricia Goyer
Wanneer Da Vinci’s meesterwerk in handen van de nazi’s dreigt te vallen, doen Zwitserse OSS-agenten Gabi Mueller en Eric Hofstadler er alles aan om dat te voorkomen. Het is augustus 1944 en Parijs kan elk moment worden bevrijd, Duitse soldaten slaan op de vlucht en laten een spoor van vernieling achter. Ze proberen het meest waardevolle kunstobject van allemaal te stelen: de Mona Lisa.

Bij Gebr. Koster vindt u een ruim assortiment aan Christelijke boeken. De titels worden vrijwel dagelijks aangevuld en geactualiseerd. Spreken deze titels u wat minder aan? Bekijk ons uitgebreide assortiment aan leesboeken, hier zit zeker iets voor u tussen.