Menu

10 christelijke boekentips voor aankomende winter

Soms heeft u tijdens de koude winterdagen even helemaal geen zin om naar buiten te gaan. Terwijl buiten de wind en regen tegen de ramen aan slaat, geniet u binnen van een goed christelijk boek.

Wegdromen met een goede roman
Veel mensen lezen om te ontspannen. Door in een goed verhaal te duiken vergeet u even alle dingen om u heen. Veel van onze romans lezen lekker weg en zijn uiteraard een verantwoorde keuze om te lezen. Daarnaast voegen wij regelmatig nieuwe reformatorische boeken toe aan ons assortiment, voldoende keus dus om een goed boek uit te zoeken! Hieronder geven wij u een aantal leestips:

1. Dochters van de kust - Lynn Austin
Dochters van de kust is een prachtige familiesaga. Het verhaal volgt Geesje en Anne, die allebei geen idee hebben van de verrassing die hun te wachten staat voor het einde van de zomer.

2. Op de vlucht - Terri Blackstock
Op een plaats delict worden DNA-sporen gevonden. Maar de grote vraag is: zijn die wel van de moordenaar? Een spannend boek waarin niets is wat het lijkt.

3. Een schrijfster aan zee - Julie Klassen
Pension Sea View opent opnieuw de deuren voor geheimen en romantiek. Als de hertog en hertogin van Kent intrekken in de aangrenzende vakantiewoning, wordt de zussen gevraagd onderdak te bieden aan hun mannelijke personeel.

Duik in de (vaderlandse) geschiedenis
Geschiedenisboeken informeren ons niet alleen over de gebeurtenissen uit de geschiedenis maar zijn ook nog eens heel interessant om te lezen. Probeert u eens een van onderstaande boeken:  

4. De levensroman van Johannes Post - Anne de Vries
Boeiende roman over het leven van een van de grootste leiders uit het Nederlandse verzet. Jarenlang blijft Johannes Post uit handen van de Duitsers. Totdat hij verraden wordt op 14 juli 1944, als de oorlog bijna afgelopen is.

5. De bewakers van Westerbork - F. van Riet
Over kamp Westerbork zijn talrijke boeken verschenen. Tot nu toe bleven de organisatie en de bewaking van het kamp echter onderbelicht. Frank van Riet beschrijft hoe het kamp werd geleid; een vergeten hoofdstuk uit de geschiedenis van Nederland in oorlogstijd.

6. Vrijheid door het evangelie - Wilhelm Busch
Wilhelm Busch kwam als frontsoldaat in de Eerste Wereldoorlog tot geloof. Hij studeerde theologie in Tübingen, was predikant in Bielefeld en vervolgens jarenlang jeugdpastor in Essen. Tijdens het nazibewind sloot hij zich aan bij de Bekennende Kirche en kreeg hij te maken met vervolging en opsluiting.

In het assortiment van onze christelijke boekhandel heeft u een ruime keuze aan leesboeken. Er zit voor iedereen iets tussen. Met een van onze reformatorische boeken komt u zeker de winter door. Zoekt u behalve voor uzelf, ook een boek voor uw (klein)zoon en/of (klein)dochter, neef of nichtje? Bekijk dan eens deze 10 tips voor christelijke kinderboeken.

Gebr. Koster staat voor u klaar
Heeft u een vraag over een boek, of kunt u een boek niet vinden? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag.