Menu

10 christelijke boekentips voor aankomende winter

Soms heeft u tijdens de koude winterdagen even helemaal geen zin om naar buiten te gaan. Terwijl buiten de wind en regen tegen de ramen aan slaat, geniet u binnen van een goed christelijk boek.

Wegdromen met een goede roman
Veel mensen lezen om te ontspannen. Door in een goed verhaal te duiken vergeet u even alle dingen om u heen. Veel van onze romans lezen lekker weg en zijn uiteraard een verantwoorde keuze om te lezen. Daarnaast voegen wij regelmatig nieuwe reformatorische boeken toe aan ons assortiment, voldoende keus dus om een goed boek uit te zoeken! Hieronder geven wij u een aantal leestips:

1. Dochters van de kust - Lynn Austin
Dochters van de kust is een prachtige familiesaga. Het verhaal volgt Geesje en Anne, die allebei geen idee hebben van de verrassing die hun te wachten staat voor het einde van de zomer.

2. Op de vlucht - Terri Blackstock
Op een plaats delict worden DNA-sporen gevonden. Maar de grote vraag is: zijn die wel van de moordenaar? Een spannend boek waarin niets is wat het lijkt.

3. Op weg naar zonsopgang - Elizabeth Camden
Julia Broeder heeft nog maar zes maanden te gaan tot haar afstuderen van de Women’s Medical College of Pennsylvania, als een impulsieve beslissing uit de hand loopt en ze van de universiteit wordt gestuurd.

4. De zendelingsvrouw - Jody Hedlund
Priscilla White droomt niet van trouwen of moederschap. Ze voelt zich door God geroepen om zendelinge te zijn. Jody Hedlund baseerde ‘De zendelingsvrouw’ op het waargebeurde verhaal van het zendelingsechtpaar marcus en Narcissa Whitman.

5. Trots en trouw - J.W. Klijn
Een roman over het leven van Bram van Wijk in Alblasserwaard. Bram komt uit een gezin van twaalf, met zijn vader bezoekt hij regelmatig de sympathieke maar stille zonderling Driekus. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt komen Driekus en Bram in contact met dominee Oostenbrug, en ongewild met het verzet.

Duik in de (vaderlandse) geschiedenis
Geschiedenisboeken informeren ons niet alleen over de gebeurtenissen uit de geschiedenis maar zijn ook nog eens heel interessant om te lezen. Probeert u eens een van onderstaande boeken:  

6. Spion van oranje - Bram de Graaf
Grisnigt fietst als 18-jarige Nederlandse scholier richting Frankrijk, de vrijheid tegemoet. Negentien maanden later wordt hij in Engeland opgeleid tot geheim agent en ontmoet hij de liefde van zijn leven. 'Spion van Oranje' gaat over vrijheid, vechten, vriendschap en de kracht van ware liefde.

7. Graaf Jan van Nassau - N. Verdouw
Dit levensverhaal van 'de Calvinist der Oranjes' plaatst ons midden in de worsteling van de Tachtigjarige Oorlog. Van nabij maken we spanningen, benauwdheid én uitreddingen mee.

8. De levensroman van Johannes Post - Anne de Vries
Boeiende roman over het leven van een van de grootste leiders uit het Nederlandse verzet. Jarenlang blijft Johannes Post uit handen van de Duitsers. Totdat hij verraden wordt op 14 juli 1944, als de oorlog bijna afgelopen is.

9. De bewakers van Westerbork - F. van Riet
Over kamp Westerbork zijn talrijke boeken verschenen. Tot nu toe bleven de organisatie en de bewaking van het kamp echter onderbelicht. Frank van Riet beschrijft hoe het kamp werd geleid; een vergeten hoofdstuk uit de geschiedenis van Nederland in oorlogstijd.

10. Wandelen op de smalle weg - D.J. Minderhoud
In dit boek volgt u het leven van Jonathan en Joan Blaurock en hun zoontje David. Zij maken onderdeel uit van een Old Order Amish gemeenschap. De Old Order Amish leven nog steeds zoals hun voorouders in de zeventiende en achttiende eeuw dat deden.

In het assortiment van onze christelijke boekhandel heeft u een ruime keuze aan leesboeken. Er zit voor iedereen iets tussen. Met een van onze reformatorische boeken komt u zeker de winter door. Zoekt u behalve voor uzelf, ook een boek voor uw (klein)zoon en/of (klein)dochter, neef of nichtje? Bekijk dan eens deze 10 tips voor christelijke kinderboeken.

Heeft u een vraag over een boek, of kunt u een boek niet  vinden? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag.