Menu

Twee keer bidden voor het slapengaan

€ 17,95
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • Nadine Wojakovski
  • Pagina's/nrs.: 199
  • Bestel nr: 9789058041463

Amsterdam, mei 1941. Met behulp van het Nederlandse verzet zoekt de jonge moeder Cilla noodgedwongen twee aparte schuiladressen voor haar zoontje en dochtertje, voordat zij en haar man Edmund zelf onderduiken. De jaren waarin Cilla en Edmund op allerlei adressen ondergedoken zullen blijven, worden overschaduwd door de martelende onzekerheid over het lot van hun kinderen. Na de oorlog proberen Cilla en Edmund de draad weer op te pakken met de allesoverheersende vraag wat er met hun kinderen is gebeurd. Zijn ze nog in leven? Zal hun jonge dochter hen herkennen en bij hen terug willen keren? De docu-roman 'Twee keer bidden voor het slapengaan' is gebaseerd op een waargebeurde familiegeschiedenis die 70 jaar onverteld is gebleven.

 

Onze recensie:

Indrukwekkend oorlogsverhaal. Het wordt vertelt vanuit een Joods echtpaar. Hun gevoelens worden sober maar heel intens beschreven. Je beleeft de angsten, verlatenheid, eenzaamheid en ellende helemaal mee. Je zit als het ware in de huid van de moeder die haar kinderen af moet staan en je voelt de spanning op de onderduikadressen waar ze soms ter nauwernood ontkomen aan de vijand.

Een boek over een geschiedenis die bewaard moet blijven.

 


€ 17,95