Menu

Terug naar Redfield farm

€ 22,90 € 12,50
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • Judith Redline Coopey
  • Pagina's/nrs.: 384
  • Paperback
  • Bestel nr: 9789023955733

Terug naar Redfield Farm van Judith Redline Coopey is een historische roman die zich afspeelt in het 19e-eeuwse Amerika. Anns broer Jesse heeft zich aangesloten bij ‘de ondergrondse spoorweg’, een geheim netwerk dat slaven helpt te ontsnappen. Na een van zijn smokkeltochten komt Jesse thuis met de weggelopen slaaf Josiah – beiden hebben hoge koorts en zijn ernstig ziek. Ann verpleegt beide mannen zo goed als ze kan. Josiah duikt onder op Redfield Farm en Ann wordt zijn lerares, vriendin en vertrouweling. Dan breekt de tijd aan dat Josiah weer moet vluchten. Hij laat Ann achter met een bewijs van zijn liefde dat haar ernstig in gevaar brengt.

onze recensie:

Lid van religieus genootschap van Vrienden (Quakers)

Haar broer werkt voor een geheim netwerk dat slaven helpt te ontsnappen. Ann werkt mee, er duiken slaven bij hen onder. Waaronder Josiah, die ziek is en verzorgt wordt door Ann. Ze geeft hem les in de taal, er ontstaat een vriendschap. Op een keer komt het tot het bedrijven van de liefde (Josiah is getrouwd). Hij moet vluchten en dan blijkt dat ze in verwachting is. Ze wordt verstoten uit de Quaker gemeenschap. Als het kind is geboren komt het openbaar dat het kind van een donkere man is. Na een tijd brengt ze het kind uit bescherming naar zijn vader en zijn vrouw waarmee ze contact onderhoudt.

De rode draad in dit boek is de ondergrondse spoorweg, het netwerk dat de slavernij probeert tegen te gaan.

Interessant om meer te weten over de Quakers, de slavernij. Goed en boeiend geschreven.

Minpuntje: Over de misstap wordt niet heel moeilijk gedaan.


€ 22,90 € 12,50