Menu

Slotakkoord in Cairo 13

€ 11,50 € 5,95
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • Janwillem Blijdorp
  • Pagina's/nrs.: 196
  • Gebonden
  • Bestel nr: 9789055516247

Serie: Teamdossier Deel 13 (laatste deel)

De jonge journalist Remco Jongeneel en de fotografe Marieke Wielinga werken bij het Christelijk Dagblad en gaan voor de krant regelmatig samen op pad. Voor hun collega's is dat een reden om hen een beetje spottend 'Het Team' te noemen. Maar misschien zijn die collega's wel jaloers op de prestaties van 'Het Team'. Als ze nieuws ruiken, proberen Remco en Marieke de onderste steen boven te krijgen. Dat is voor hen niet altijd zonder gevaar, maar het levert wel voorpaginanieuws op! De speurzin van Remco en Marieke bezorgt hun hoofdredacteur soms grijze haren, maar wordt door de lezers van de krant bijzonder gewaardeerd. 

Remco Jongeneel en Marieke Wielenga worden uitgenodigd door de Nederlandse professor Van Oostveen. Hij is betrokken bij opgravingen in de Egyptische plaats Karnak aan de oevers van de rivier de Nijl. Archeologen hebben een ongeschonden graf gevonden en hebben zijn hulp ingeroepen voor het ontcijferen van de hiërogliefen op de muren van de tombe. Ook zijn er verschillende puntgave papyrusrollen gevonden. Het is de bedoeling dat 'Het Team' een reportage maakt over deze boekrollen die een verrassend bekend verhaal vertellen. Een verhaal, dat ook de lezers van het Christelijk Dagblad zal interesseren. 

Tijdens het verblijf van Marieke en Remco breekt in Egypte een revolutie uit. Remco en Marieke worden tegen wil en dank meegezogen in een spiraal van geweld die grote gevolgen heeft voor de rest van hun leven.

Onze recensie:                                                                                                                      De serie Teamdossier is een spannende serie voor jongeren vanaf 12 jaar. De verhalen beginnen onschuldig, meestal met een hoop gekibbel tussen de hoofdpersonen die vaak onenigheid hebben. Voor hun werk komen de hoofdpersonen op hele ongewone plaatsten, van een abortuskliniek tot een laboratoruim en van Congo tot Egypte. Eenmaal op deze plaatsen aangekomen is er weinig tijd meer voor gekibbel en raken ze tot hun nek toe verwikkeld in een reeks spannende gebeurtenissen die elkaar snel opvolgen. Ze hebben heel wat over voor een mooi krantenartikel! Dit is een hele mooie serie voor jongeren die houden van spanning en actie. Als je veel leest is deze serie ook leuk om te gaan sparen: met 13 delen voor een zacht prijsje kun je voorlopig vooruit! 


€ 11,50 € 5,95