Menu

Schuld en vergeving

€ 9,95
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • drs. P. Eikelboom
  • Pagina's/nrs.: 96
  • Paperback
  • Bestel nr: 9789462783317

Schuld is een last. Verkeerd handelen maakt iemand boos, berokkent verdriet, beschadigt verhoudingen of beschaamt vertrouwen. In een gezin, vriendschap, binnen de kerk of daarbuiten.

Verhoudingen moeten goed zijn, maar is vergeving altijd mogelijk? De auteur beschrijft wat vergeving is en hoe je vergeeft. Hij gaat in op de betekenis van berouw.

Niet altijd kan iemand vergeven. Hoe kun je dan verder?

Als je weet dat God je vergeven heeft dan kun je niet zeggen dat alles is opgelost en dat de ander je ook moet vergeven. Mag je jezelf iets vergeven? 

Vergeven is een geheim. Het is een opgave, maar vooral een gave. Vergeven is loslaten. Ten diepste is het een overgave aan de leiding van de Heere.

Drs. P. Eikelboom studeerde psychologie en volgde de postdoctorale opleiding tot psychotherapeut. Tot 2005 was hij werkzaam als manager en hulpverlener bij Eleos. Op dit moment is hij als directeur verbonden aan Zending Gereformeerde Gemeenten. Daarnaast is hij ambtsdrager in de Gereformeerde Gemeente te Wageningen en lid van de Commissie van Advies inzake seksueel misbruik in kerkelijke en/of pastorale gezagsrelaties van de Gereformeerde Gemeenten.


€ 9,95