Menu

Psalmen 1773

De psalmberijming van 1773 is tot op heden het meest gebruikte berijming in Nederland. Deze psalmberijming dankt zijn naam aan het jaar waarin de berijming op last van de Staten-Generaal in Nederland werd ingevoerd: in 1773. Er wordt dan ook wel eens aan deze psalmberijming gerefereerd als Statenberijming. Bij Gebr. Koster hebben we verschillende psalmboeken met de psalmberijming van 1773 in het assortiment.

Wanneer nieuwe bijbelvertalingen verschijnen komen daar vaak ook nieuwe psalmberijmingen bij. Ons assortiment psalmboeken bestaat uit boeken met de psalmberijming van 1773. Sinds 1 januari 1775 is de berijming van 1773 het officiële psalmboek van de Gereformeerde Vaderlandse kerk. Deze psalmen zijn gebaseerd op op psalmbundels van Johannes Eusebius Voet, Hendrik Ghijsen en het genootschap Laus Deo, Salus Populo. De nieuwe psalmen moesten dicht bij de Statenvertaling van de Bijbel blijven en overeenkomen met godsdienstige begrippen der Nederduitse kerk. Hieruit ontstond dan uiteindelijk de Psalmberijming 1773. De distributie van het psalmboek liep echter niet zonder slag of stoot. De verandering van de berijming zorgde voor verdeeldheid onder de bevolking wat leidde tot het Psalmenoproer. Uiteindelijk zijn vele hervormde gemeenten toch overgestapt op de nieuwe berijming; de Psalmberijming van 1773.

Psalmberijming 1773 kopen
Diverse psalmboeken in ons assortiment zijn geschreven op de berijming van 1773. Deze berijming is nog steeds de meest gebruikte berijming in Nederlandse kerken. Bekijk voor deze psalmboeken en andere boeken ons ruime aanbod. Wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt, kunt u altijd contact met ons opnemen. U kunt ook langskomen in onze winkel in Barneveld waar wij u graag verder helpen.