Menu

Psalmboek met grote letters

Psalmen zijn religieuze liedvormen die duiden op gezongen teksten uit het Oude Testament uit het Bijbelboek Psalmen. Anderen gezongen teksten worden lofzangen of kantieken genoemd. De originele melodieën van de psalmen is onbekend omdat er voorheen geen notenschrift bestond. De hedendaagse psalmen zijn gebaseerd op Geneefse melodieën en composities van Jan Pietersz Sweelinck en Heinrich Schütz. Deze psalmen worden tijdens kerkdiensten bezongen.

Psalmboeken bevatten de 150 psalmen die onderverdeeld zijn in 5 delen: 1-41, 42-72, 73-89, 90-106 en 107-150. Er kan onderscheidt gemaakt worden tussen verschillende categorieën zoals klaagpsalmen, dankpsalmen en lofpsalmen. Psalmen worden tot God gericht in tijden van nood, dank en lof. De auteur van de Psalmen blijft onbekend, al is wel duidelijk dat het merendeel is geschreven door David. Ook Salomo, de zonen van Korach, de zonen van Asaf en priester Ezra hebben liederen geschreven.

Psalmboek met grote letters
Wij bieden ook psalmboeken met grote letters aan. Grote letter psalmboeken zijn handig en functioneel voor iedereen die moeite heeft met het lezen van het kleine lettertype van de reguliere psalmboeken. Met behulp van de grotere letters kunt u gemakkelijker mee lezen en zingen met de psalmen.

Wilt u een psalmboek kopen? Psalmboeken met grote letters en ons volledige aanbod vindt u in onze webshop. Wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt, kunt u altijd contact met ons opnemen. U kunt ook langskomen in onze winkel in Barneveld waar wij u graag verder helpen.