Menu

Psalmboek kopen

Psalmen zijn een religieuze liedvorm en duiden op de gezongen teksten die zijn opgenomen in het Bijbelboek Psalmen. Andere gezongen teksten uit de Bijbel worden lofzangen of kantieken genoemd. Veel psalmen worden toegeschreven aan koning David. Eveneens wordt David ook vaak als auteur genoemd, echter zijn dit toevoegingen van latere tijd en wordt hier in de moderne Bijbelwetenschap een genre mee bedoelt in plaats van schrijver. Wilt u een psalmboek kopen? We hebben verschillende psalmboeken in onze christelijke webshop.

Het psalmboek bestaat uit 150 liederen die in vijf delen te verdelen zijn. De indeling ziet er dan als volgt uit: psalm 1-41, 42-72, 73-89, 90-106 en 107-150. De Psalmen kunnen opgedeeld worden in een aantal categorieën. De grootste categorieën zijn klaagpsalmen, dankpsalmen en lofpsalmen. In de Psalmen staat God centraal, de psalmist richt zich met behulp van de Psalmen tot God, in nood, in dank en in lof.  

Psalmboek met grote letters
Naast verschillende psalmboeken bieden we ook psalmen met grote letter aan. Grote letter psalmboeken zijn heel waardevol voor iedereen die moeite heeft met het lezen van het kleine lettertype. Een psalmboek met grote letters vindt u in onze webshop.

Psalmen Datheen
Door de jaren heen zijn er diverse zangbewerkingen ontstaan, op initiatief van Johannes Calvijn. Deze berijmde vertalingen werden geschreven op nieuwe melodieën: de Geneefse psalmen. Een van de bekendste Nederlandse psalmberijming komt van Petrus Datheen. Hij maakte onder andere Nederlandse vertalingen van de Heidelbergse Catechismus en berijmingen van de Psalmen. Bent u op zoek naar een Psalmboek van Datheen? Deze vindt u hier.

Psalmboek voor kinderen
Met het zingen van Psalmen kunt u niet vroeg genoeg beginnen. Zo maken kinderen al vroeg kennis met de Psalmliederen. We hebben een psalmboek in ons assortiment dat zeer geschikt is voor kinderen. Dit boekje bevat 25 psalmen die zeer bruikbaar zijn voor de jongste kinderen. Bij iedere psalm staat een herkenbare kleurenillustratie en het boekje heeft een heel fijn formaat, zodat het ook gemakkelijk meegenomen kan worden naar de kerk.

Bijbel met psalmen
Uiteraard kunt u bij ons uw nieuwe Bijbel en psalmboek los van elkaar kopen. We hebben diverse nieuwe en antieke bijbels in ons assortiment. Het is echter ook mogelijk om een bijbel met psalmen in een te kopen. Bekijk alle Bijbels met psalmen.

Wilt u een psalmboek kopen? Bovengenoemde psalmboeken en ons volledige aanbod vindt u in onze webshop onder de categorie Bijbels. Kunt u niet vinden wat u zoekt? Wij helpen u graag het juiste boek te vinden. Neem contact met ons op of bezoek onze winkel in Barneveld.