Menu

Psalmboek kind

Psalmen zijn liederen die in kerken worden gezongen. Het is een religieuze liedvorm die tot uiting komt als lied of beurtzang. Deze religieuze liedvormen duiden op gezongen teksten uit het Oude Testament. Het voorlezen en zingen van psalmen is afkomstig vanuit het Jodendom. In het huidige Christendom zijn psalmen de gezongen teksten die zijn opgenomen in het Bijbelboek Psalmen. Daarnaast bestaan er ook nog verschillende lofzangen. De originele melodieën zijn onbekend en daarom zijn de huidige psalmen gebaseerd op Geneefse melodieën en composities van onder andere Jan Pietersz Sweelinck en Heinrich Schütz.

In totaal zijn er 150 psalmen die nog steeds veel bezongen worden in synagogen en kerken. De psalmen zijn onderverdeeld in 5 verschillende delen: 1-41, 42-72, 73-89, 90-106 en 107-150. De psalmen kunnen in verschillende categorieën worden ingedeeld zoals klaagpsalmen, dankpsalmen en lofpsalmen. Psalmen worden dus gebruikt om de Heer te danken of te loven.

Psalmboeken voor kinderen
Iedereen houdt van zingen en muziek! Kinderen kunnen met behulp van boekjes en cd’s de psalmen leren meezingen zodat zij tijdens de kerkdienst ook mee kunnen doen. Dit is leerzaam en ook nog eens heel leuk!

Psalmen voor jonge kinderen
Dit boekje is geschikt voor de allerkleinsten. De bijbehorende cd is ingezongen door een kinderkoor en wordt begeleid door een orgel. Zing samen met uw kind verschillende psalmen. De lengte van de nummers is aangepast. Er worden enkel verzen van de psalmen gezongen.

Cd’s met psalmen
Wilt u uw kind meteen laten luisteren naar de psalmen? Gebr. Koster heeft ook verschillende cd’s in het assortiment.

Kinderen uit Rijssen zingen
Deze cd laat verschillende psalmen en gezangen horen in het thema Advent en Kerst. De liedjes zijn gezongen door een kinderkoor uit Rijssen. Ideaal om te beluisteren rondom de dagen van Kerstmis. Zing samen met het hele gezin de mooiste kerstliederen.

Zijn verbond gedenken
Op deze cd zingen kinderen uit Tholen verschillende psalmen en gezangen. Onder leiding van prachtige orgelmuziek zingen deze kinderen de zuiverste melodieën.

Gebr. Koster heeft een ruim assortiment aan psalmboeken, Bijbels en andere Christelijke boeken. Wilt u een psalmboek voor uw kind aanschaffen? Kom langs bij boekhandel Gebr. Koster in Barneveld, onze medewerkers staan graag voor u  klaar.