Menu

Preken is een liefdedienst

€ 19,95
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • A. van Belzen
  • Paperback
  • Bestel nr: 9789490165338

Hoe komt een dominee aan de tekst voor de preek? Wat gaat er allemaal vooraf aan het moment dat de preek op de kansel wordt uitgesproken? En wat is de diepste motivatie om het Woord te verkondigen?

In dit boek vertellen vijftien predikanten uit bevindelijk-gereformeerde kring op openhartige wijze over o.a. de weg naar het predikambt, de voorbereiding op de preek, het toeleven naar de zondag en vele andere aspecten rondom de prediking, zoals: de verhouding exegese-bevinding, de 'tale' Kanaäns, geestelijke ervaringen van de prediker, exegese en de psychologische effecten van een preek. Eén en ander biedt de lezer een blik in het leven van een predikant, met name ten aanzien van de Woordverkondiging.

De predikanten die aan het woord komen zijn: J. Belder (PKN), C.P. de Boer (CGK), J. Bos (CGK), N.A. Donselaar (HHK), M. Goudriaan (PKN), L. Hak (PKN), J.M.D. de Heer (GG), A.T. Huijser (GG), J. Joppe (HHK), G. Kater (HHK), A. Kort (OGG), W. Pieters (HHK), J. Schipper (GG), J.N. Zuijderduijn (PKN), en A. van der Zwan (CGK).


€ 19,95