Menu

Pleegzoon van de ketellapper

€ 14,95
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • W. Schippers
  • Pagina's/nrs.: 216
  • Gebonden
  • Bestel nr: 9789461150431

Nellie Braunsing kreeg in de tijd dat ze in Amsterdam moest oppassen op haar zieke tante verkering met een rijke zeeofficier. Maar zijn ouders weigerden hun zoon toestemming te geven voor een huwelijk met iemand uit de burgerklasse.Verbitterd over deze weigering vertrok Nellie’s vriend naar Kopenhagen, waar hij door een vechtpartij kwam te overlijden. Nellie bleek zwanger en Christiaan werd geboren. Maar toen ook Nellie stierf, nam haar broer Wils Braunsing de opvoeding van Christiaan ter hand.

Wils raakt echter door drankverslaving aan lager wal en vestigt zich als ketellapper in een Amsterdamse achterbuurt. Om hieruit te ontsnappen besluit Wils om in het voorjaar een tocht door Nederland te ondernemen en onderweg potten en pannen te repareren om zo al rondtrekkend de kost te verdienen. Het wordt een prachtige reis. Christiaan geniet elke dag en maakt de mooiste tekeningen. Duitse kunstenaars bewonderen zijn talent en nodigen hem uit met hen mee te gaan om schilderles te krijgen.

Maar Christiaan kiest voor zijn oom en samen komen ze in een grensplaatsje voor een landgoed terecht. Wanneer Christiaan het landhuis met zijn prachtige oprijlaan tekent, wordt hij door de landheer tijdens een jachtpartij neergeschoten.

Chris wordt in het landhuis verpleegd. Wanneer blijkt dat de edelman en zijn vrouw zijn opa en oma zijn, vertrekt Braunsing zonder afscheid te nemen. Hij sluit zich aan bij een Engelse expeditie die onderzoek doet naar de natuur in de oerwouden van Midden-Afrika. Daar komt de verharde ketellapper tot inkeer ...


€ 14,95