Menu

Pelgrim zonder vrees

€ 34,90 € 17,90
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • F. Cook
  • Pagina's/nrs.: 483
  • Gebonden
  • Bestel nr: 9789463700566

Het leven en de tijd van John Bunyan

Wie John Bunyan zegt, zegt De Christenreis, na de Bijbel het meest verkochte boek ter wereld. Maar Bunyan heeft meer geschreven. Zijn eigen levensverhaal heeft hij bijvoorbeeld vastgelegd in Overvloedige genade voor de grootste der zondaren. Ook in andere werken beschrijft hij gebeurtenissen uit zijn persoonlijk leven.

Veel auteurs die over Bunyan schrijven, beperken zich tot zijn meer bekende werken en laten de biografische notities in zijn andere geschriften buiten beschouwing. Zodoende is het beeld dat daarin van Bunyan wordt getekend niet altijd volledig.

Het is de verdienste van Faith Cook dat zij ook uit de meer onbekende werken van Bunyan gegevens over diens leven heeft opgediept, zodat er een evenwichtig beeld is ontstaan van de ketellapper die in de dubbele betekenis van het woord een begenadigd prediker mocht worden. Zij tekent hem tegen de achtergrond van de kerkhistorische en politieke gebeurtenissen van zijn dagen. Dat niet alleen: ook en vooral van de diepten en hoogten in zijn geloofsleven.

 

Mevrouw Faith Cook-Rowe (1937) woont in Engeland en heeft verschillende kerkhistorische publicaties op haar naam staan.


€ 34,90 € 17,90