Menu

Paauwe zijn leven en prediking

€ 26,90 € 14,50
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • Pagina's/nrs.: 299
  • Gebonden
  • Bestel nr: 9789072048219

Ds. J.P. Paauwe (1872-1956) werd in 1901 Nederlands Hervormd predikant te Yerseke en in 1907 te Bennekom. In Bennekom kwam hij in conflict met de kerkelijke besturen. In 1914 leidde dat tot zijn schorsing en afzetting. Ds. Paauwe vestigde zich vervolgens in Den Haag als vrij predikant en overleed in 1956. Vele honderden van zijn preken zijn uitgegeven en worden nog steeds gelezen, vooral binnen de kring van de 'thuislezers', maar ook wel daarbuiten. De levensgeschiedenis van ds. Paauwe en zijn prediking trekken ook thans nog geregeld de aandacht.

Over het leven en de prediking van ds. J.P. Paauwe is reeds veel geschreven, onder meer in kranten- en tijdschriftartikelen. De in deze uitgave opgenomen levensbeschrijving is ook niet de eerste biografie van ds. Paauwe die verschijnt. Toch meent de uitgever het geïnteresseerde lezerspubliek met deze uitgave te dienen. Vooral wat betreft zijn beschrijving van de verwikkelingen in de 'Bennekomse zaak' heeft de auteur veel oorspronkelijke arbeid verricht, met name door bronnen- en archiefonderzoek. Dat leidt tot een meer volledig beeld en plaatst ook hetgeen ds. Paauwe zelf over zijn schorsing en afzetting heeft gezegd - onder meer in zijn autobiografie 'Ds. Paauwe vertelt ons' - in een bredere context.

Deze uitgave omvat meer dan alleen een biografie. In het tweede deel van het boek zijn gedeelten uit preken opgenomen, gerangschikt naar twaalf kernthema's van de christelijke geloofsleer. Op deze wijze kan de lezer zelf met de prediking van ds. Paauwe - die overeenkomt met de Bijbelse leer en teruggrijpt op de prediking van de Reformatie - kennismaken. Tegelijk vertrouwt de uitgever dat ook zij die met die prediking reeds bekend zijn, de wijze waarop de samensteller een groot aantal kernachtige passages uit het werk van ds. Paauwe heeft samengebracht en geordend, zullen weten te waarderen.

Ten slotte zijn enkele bijlagen opgenomen, waaronder de volledige tekst van de uitspraken van de kerkelijke besturen met betrekking tot de schorsing en afzetting van ds. Paauwe.
€ 26,90 € 14,50