Menu

Onwaarschijnlijke bekering

€ 14,95
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • R. Butterfield
  • Pagina's/nrs.: 215
  • Paperback
  • Bestel nr: 9789033611735

Als ik christenen hoor bidden voor de redding van ‘verloren zielen’, vraag ik mij of ze zich realiseren welke complete chaos ze veroorzaken met hun gebeden …

De lesbische hoogleraar Rosaria Champagne Butterfield had een goed leven. Ze doceerde Engels bij een vooraanstaande universiteit, had twee huizen en nam actief deel aan de homo- en lesbogemeenschap. Haar huis was een ontmoetingsplaats voor activistische studenten die, net als zij, de wereld wilden veranderen. Maar als ze bijna veertig is, krijgt ze een brief van een dominee. Dat is het begin van een reeks schokkende ontdekkingen.

Het christendom, dat Butterfield op zijn best als iets doms en op zijn slechtst als iets zeer schadelijks beschouwde, blijkt bij nader onderzoek anders dan verwacht. 
Deze verandering zet haar hele wereld op zijn kop. Zelf omschrijft ze het als een auto-ongeluk.

Deze autobiografie is het verhaal van Butterfields bekering en zij vertelt haar levensverhaal zoals alleen een professor Engels dat kan: kritisch, onderzoekend, eerlijk en diepgravend.

Rosaria Champagne Butterfield en haar man wonen met drie van hun vier kinderen in North-Carolina (VS) waar haar man voorganger is in de Reformed Presbyterian Church.


€ 14,95