Menu

Onderweg opgetekend

€ 16,90
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • L.M.P. Scholten
  • Gebonden
  • Bestel nr: 9789463701211

Dit boek bevat een selectie uit de vele bijdragen die de heer L.M.P. Scholten in de loop der jaren publiceerde in de rubriek Terzijde van De Wachter Sions. In deze veelgelezen rubriek behandelde hij een keur aan onderwerpen die door jong en oud gewaardeerd werden.

Deze selectie geeft uitleg over de praktijk van en de verschillende termen in het kerkelijk leven. Bijvoorbeeld: Wat houdt een kerkelijke huwelijksbevestiging in? Waarom zijn ambtsdragers periodiek aftredend? Wat betekent het woord ‘censurabel’? Wat is ‘zich beroepen op de classis’? Wat is de betekenis van en waartoe dient de Avondmaalsgave? Wat houdt ‘censura morum’ in? Waarom is de Emerituskas geen vorm van verzekering? Wanneer is de onder ons bekende gebedshouding, met gevouwen handen en gesloten ogen, ontstaan?

Leerzame artikelen, soms over de meest vertrouwde zaken in ons leven waarbij we niet of nauwelijks stilstaan, over hoe ze tot stand zijn gekomen of welke betekenis ze hebben.

 

L.M.P. Scholten is vele jaren werkzaam geweest in de (kerkelijke) journalistiek. Van 1988 tot 2002 was hij als directeur verbonden aan de Gereformeerde Bijbelstichting te Leerdam. Daarnaast bekleedde hij tal van maatschappelijke en kerkelijke functies.


€ 16,90