Menu

Onder de duitse bezetting

€ 15,95
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • P. de Zeeuw
  • Gebonden
  • Bestel nr: 9789461151551
  1. De wraak van de sluiswachter

De oorlog met Duitsland breekt uit. Mensen en beesten uit Nieuwkerk moeten naar Keistad evacueren.

Jaap van de sluiswachter helpt zijn vader een handje met het veetransport. Dan ontsnapt er een koe. Als Jaap de koe bijna gevangen heeft, valt er een bom. Zwaargewond raakt hij.

Gelukkig knapt Jaap op. Samen met zijn broer bedenkt hij een grote verrassing om toch Koninginnedag te vieren. Dat zet bij de Duitsers kwaad bloed.

Plotseling stort er een Duitse bommenwerper neer in het IJsselmeer. Twee Duitse piloten verkeren in levensgevaar. Welke keus maakt de sluiswachter, als hij dat ziet?

 

  1. De sprong in de sneeuw

Meneer Verbeek heeft meegedaan had aan de spoorwegstaking tegen de Duitsers. Wanneer hij in de hongerwinter bij een boer etenswaren gaat halen, wordt hij gevangen genomen en per trein naar Duitsland op transport gezet. Onderweg springt hij uit de rijdende trein in de sneeuw en probeert zo te ontkomen. Zullen zijn vrouw en kinderen alleen Kerstfeest moeten vieren?

 

Beide oorlogsverhalen zijn echt gebeurd. De auteur heeft deze geschiedenissen voor jong en oud zeer boeiend beschreven. Dit boek is een van de mooie delen van de historische serie. Doelgroep: 10 jaar en ouder.


€ 15,95