Menu

Omgaan met burnout

Dit product is uitverkocht
€ 19,95
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • C. Karsten
  • Bestel nr: 9789038909462

Van de ene dag op de andere verander je van een enthousiaste en gewaardeerde werker in een geestelijk wrak: cynisch, lusteloos en zonder perspectief.

Burnout. Een verschijnsel dat een op de tien werknemers treft. Kun je zoiets zien aankomen? Kun je het vermijden? En als het je overkomt, hoe kom je er dan weer bovenop?
Dit boek beschrijft de ervaringen van laag tot hoog opgeleide mensen die één ding gemeen hebben: op een slechte dag ervoeren ze tot hun ontzetting dat al hun energie was verdwenen, en dat hun inzet, idealisme en hulpvaardigheid plaats maakten voor een loodzwaar gevoel van weerzin.

'Ik foeterde en mopperde maar. Liep boos over de afdeling te klagen over de directeur en de werkdruk. Zo kende ik mezelf niet. Ik was veranderd van een supergestructureerd, hardwerkend mens in een chaoot. Ik had het gevoel dat er niets meer uit mijn handen kwam. Ik was niet meer effectief. Ik vergaloppeerde me, investeerde veel te veel in situaties en in mensen. Ik was overbetrokken. Ik verloor mijn distantie, ik verloor mijn 'cool'. Ik had vaak hoofdpijn en was bek- en bekaf.'

In Omgaan met burnout geven deskundigen hun visie op de fysieke en psychologische achtergronden van burnout. Het boek maakt duidelijk dat bepaalde arbeidsomstandigheden ongemerkt tot chronische stress en daardoor tot uitputting kunnen leiden. Ook de juridische valkuilen van burnout komen aan bod. Het boek is een pleidooi voor een evenwichtige levenshouding en bevat richtlijnen voor individuen en organisaties om het werk zo in te richten dat burnout voorkomen kan worden.


Dit product is uitverkocht
€ 19,95