Menu

My family

€ 10,50
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • Dagmar Stam
  • Pagina's/nrs.: 24
  • Gebonden
  • Bestel nr: 9789461201300
Engels leren met prentenboek en CD!

Een rups zul je niet tegenkomen in het prentenboek ”My family”. Het boek is bedoeld om kinderen vanaf vier jaar vertrouwd te maken met de Engelse taal. „We zoeken bewust naar woorden die overeenkomst vertonen met het Nederlands”, zegt de uitgever. Pech voor de ”caterpillar” ofwel rups.

Hoofdpersoon Tom stelt zich voor: „Hello, my name is Tom. I want to show you my family. This is me, sitting at the table. I am colouring a picture.” Tom komt uit de lesmethode Engels voor de onderbouw van de basisschool ”My name is Tom”. Sinds kort heeft hij een eigen prentenboek. Het is de bedoeling dat hij niet alleen klaslokalen verovert, maar ook huiskamers.

Wat is het voordeel van zo’n specifiek boek boven een oorspronkelijk Engelstalig prentenboek dat doorgaans qua niveau ook niet al te moeilijk is? „Wat voor een Engels kind eenvoudig is, hoeft dat voor een Nederlands kind niet te zijn”, zegt redacteur Kirsten Niehof, vanuit uitgeverij Groen Educatief betrokken bij het project. „We zoeken bijvoorbeeld bewust naar woorden die verwantschap hebben met de Nederlandse taal. Een verhaaltje over een bal (ball, MO) zal eenvoudiger zijn dan een verhaaltje over een rups (caterpillar, MO), omdat dat een veel moeilijker woord is. Natuurlijk kijken we vooral ook naar de leefwereld van een kind.”

Een plot heeft ”My family” nauwelijks, het is meer een kijk- en ontdekboek, waarbij hoofdpersoon Tom zijn huisgenoten een voor een voorstelt aan de lezer. Volgens Niehof komt dat doordat het boek minutieus aansluit bij de rest van de methode. „Zinnetjes uit het boek komen letterlijk voor in de andere materialen.”

”My family” is bedoeld voor kinderen vanaf een jaar of vier. „Vanaf die leeftijd spelen ze met taal en doen ze allerlei ontdekkingen. Het boek sluit daar heel goed bij aan. Jongere kinderen kun je natuurlijk wel alvast in aanraking laten komen met Engelse woorden.”


€ 10,50