Menu

Mijn leven liep anders

€ 26,50
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • K. Stuart
  • Pagina's/nrs.: 427
  • Paperback
  • Bestel nr: 9789033129476

Een aangrijpende roman, gebaseerd op waargebeurde verhalen. Ervaar de tragedie van de Tweede Wereldoorlog in de Oekraïne door de ogen van vier personages, die hetzelfde verhaal vanuit verschillend perspectief meemaken.

Luda heeft haar moeder nooit gekend. Haar alcoholistische vader laat soldaten hun gang gaan en Luda wordt ongewenst zwanger van een kind van de vijand. Zal zij ooit de verlatenheid en de pijn kunnen overwinnen? Ivan wordt ten onrechte aangezien voor een Jood. Met 34.000 andere mannen, vrouwen en kinderen wordt hij opgesteld aan de rand van het ravijn van Babi Yar en neergeschoten. Hij overleeft, maar niet zonder verwoestende gevolgen.

Maria is pas veertien als het bombardement op Kiev begint en niet veel ouder wanneer ze gedwongen wordt om te werken in een Duits werkkamp. Ze moet vechten om te overleven en terug te keren naar haar geliefde Oekraïne.

Frederick is trots dat hij zijn Führer in de SS mag dienen. Zijn blind vertrouwen in de idealen van het nazisme sleept hem naar de afgrond.

Kelli Stuart baseerde haar roman op vijftien jaar onderzoek en interviews met overlevenden. Met Mijn leven liep anders won zij in Amerika de prestigieuze ACFW Carol Award 2017.

Klik hier om het eerste hoofdstuk van dit boek te lezen.

Onze recensie:

Mijn leven liep anders is een aangrijpende en realistische roman over de Tweede Wereldoorlog in Oekraïne. Kelli Stuart slaagt erin de 4 hoofdpersonen, met ieder een totaal andere rol binnen de oorlog, levendig te schilderen. Hierbij gaat ze de vele moeilijkheden en gruwelijkheden die een oorlog veroorzaakt niet uit de weg. De liefde binnen een gezin en tussen man en vrouw blijkt de enige stabiele factor in deze complexe en beangstigende tijd, al vertoont zelfs deze liefde soms scheuren. Kortom, een echte aanrader binnen de categorie Tweede Wereldoorlog. 


€ 26,50