Menu

Met langheid der dagen verzadigd

€ 14,90
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • Mastenbroek
  • Pagina's/nrs.: 170
  • Bestel nr: 9789033120817

laatste exemplaar

Johanna Cornelia Heemskerk-van Rijn (1888-1998), onder Gods volk bekend als ‘vrouw Heemskerk’, werd na het overlijden van haar man (1945) erbij bepaald dat zij in goede ouderdom begraven zou worden. Ze mocht geloven dat de Heere haar met langheid der dagen zou verzadigen. Deze belofte heeft de Heere in rijke mate vervuld; zij bereikte de leeftijd van 109 jaar en ruim tien maanden.
Het grootste deel van haar leven heeft zij goed van God mogen spreken. Hoewel ook zij als ieder mens van nature dood lag in zonden en misdaden, werd zij bedeeld met de tere vreze Gods. In geestelijk opzicht mocht zij grote zaken deelachtig worden. 
Vrouw Heemskerk was geen bijzondere vrouw; wel had zij bijzondere genade van de Heere ontvangen. Op het laatst van haar leven werd zij geheel blind, maar haar geestelijke ogen waren niet verdonkerd. Aan haar is bevestigd: ‘Uw ogen zullen de Koning zien in Zijn schoonheid; zij zullen een vergelegen land zien.’ 
De opzet van deze levensbeschrijving is niet om vrouw Heemskerk in het middelpunt te plaatsen, maar om te eindigen in de vrije en soevereine genade Gods aan haar bewezen.


€ 14,90