Menu

Meer dan olympisch goud

€ 19,95
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • J. en G. Benge
  • Pagina's/nrs.: 173
  • Paperback
  • Bestel nr: 9789402906462

Eric Liddell wordt in 1902 geboren in China, als zoon van een zendelingenechtpaar. Om goed onderwijs te ontvangen sturen zijn ouders hem in Londen naar school. Daar blijkt al snel dat hij een uitstekende loper is. Zijn atletencarrière neemt een vlucht en in 1923 wint hij een gouden medaille bij de Olympische Spelen.

Maar dan maakt Eric een keuze die de sportwereld verbaasd doet staan. Hij keert terug naar China als zendeling … Wat zit daarachter? Dit boek vertelt het levensverhaal van de succesvolle atleet die liever dominee werd.

Onze recensie:

Eric Lidell  is een ijverige student en dat blijft hij ook als hij gaat hardlopen. Naast zijn studie doet hij mee met Olympische Spelen. Zondags, weigert hij dit en dat geeft moeilijkheden.  Ondanks zijn liefde voor het hardlopen besluit hij zendeling te worden. Hierbij is geen sprake van een omkering maar was gepland.  Hij wordt docent in China waar hij naast zijn lessen en Bijbelstudies allerlei sportactiviteiten organiseert en zelfs een stadion laat bouwen. Tijdens zijn verlof loopt hij nog verschillende wedstrijden en houdt hij lezingen zowel over zijn sportprestaties als zijn werk als zendeling. Dit hoort bij elkaar. Tijdens de oorlog in China wordt zijn werk als zendeling steeds belangrijker, hij offert zich op om andere mensen te helpen en hen uit de Bijbel te vertellen. Ook in het interneringskamp waar hij gevangen gezet wordt, doet hij heel veel goede dingen. Iedereen houdt van 'Oom Eric' en ze zien hem als een echte christen. In dit kamp sterft hij ook.
Het boek leest makkelijk. De combi sport en evangelieverkondiging is wel bijzonder.


€ 19,95