Menu

Mag Mees blijven?

€ 9,95 € 5,99
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • M. Molenaar
  • Pagina's/nrs.: 126
  • Gebonden
  • Bestel nr: 9789033611902

Hoi, ik ben Mees. Eigenlijk heet ik Mezwar. Dat is een Afghaanse naam die alleen mijn moeder af en toe gebruikt. 
Ik woon al heel lang in het asielzoekerscentrum in Katwijk, maar nu heeft de minister gezegd dat ik en mijn familie terug moeten naar Afghanistan. Daar begrijp ik niets van. Het is nog helemaal niet veilig in Afghanistan!
Ik moet iets bedenken... Misschien heeft mijn beste vriend Jelmer wel een goed idee. Zou hij de minister op andere gedachten kunnen brengen?
Jelmer en Mees zijn dikke vrienden. Toch zijn ze heel verschillend. Jelmer is een echte Katwijker, Mees heet eigenlijk Mezwar. Hij komt uit Afghanistan, maar woont alweer een aantal jaren in het asielzoekerscentrum in Katwijk. De twee jongens spelen vaak met elkaar in de duinen of op andere plekken.
Dan komt het bericht dat de minister besloten heeft dat Mees en zijn familie terug moeten naar Afghanistan. Jelmer en Mees begrijpen er niets van. Het is nog helemaal niet veilig in Afghanistan! Ze bedenken een plan om de minister op andere gedachten te brengen.


€ 9,95 € 5,99