Menu

Maarten Luther

€ 16,95
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • Simonetta Carr
  • Gebonden
  • Bestel nr: 9789490165406

Iets meer dan 500 jaar gelden schreef de monnik Maarten Luther 95 stellingen op papier. Hij wilde daarmee op de universiteit van Wittenberg (Duitsland) een discussie op gang brengen over zonde en vergeving. Binnen een paar maanden deden deze vragen de natie schudden op haar grondvesten. Een paar jaar later het hele continent. Vandaag weten we dat deze stellingen de koers van zowel de westerse kerk als ook van de wereldgeschiedenis hebben veranderd. In dit boek vertelt Simonetta Carr het meeslepende verhaal van deze vader van de protestantse Reformatie. Ze vertelt over zijn zoektocht naar vrede met God, zijn leven lang opkomen voor Gods waarheid, zijn familieleven en over talrijke andere dingen die hij ondernam. Het grootste wat de reformator heeft bereikt, schrijft Carr, was ‘zijn onvoorwaardelijke nadruk op de beloften van het evangelie’.

SIMONETTA CARR (de schrijfster) is geboren in Italië en heeft in verschillende culturen gewerkt. Als lerares van de basisschool heeft zij haar eigen acht kinderen thuis les gegeven. Ze heeft voor kranten en tijdschriften van over de hele wereld geschreven, en heeft werken van diverse christelijke auteurs vertaald in het Italiaans. Tegenwoordig woont zij met haar man Thomas en haar familie in San Diego (USA). Zij is daar lid en lerares aan de zondagschool van de Christ United Reformed Church, Santee, Californië.


€ 16,95