Menu

Maarten de groenteboer wordt dominee

€ 15,95
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • Maarten Vos
  • Gebonden
  • Bestel nr: 9789461151865

Maarten Heikoop wist al jong dat hij predikant zou worden. De Heere had hem geroepen met de woorden: ‘Hiertoe heb ik u verordineerd, om Mijn Woord uit te dragen.’

De bezoeken aan de gezelschappen waren voor hem onvergetelijk. Toch dacht hij vaak dat hij een huichelaar was en telkens moest de Heere hem bemoedigen. Als ouderling in de Gereformeerde Gemeente te Den Haag was Maarten zeer begaan was met de leden van de gemeente.

Na zijn studie op de Theologische School in Rotterdam, nam hij tegen ieders verwachtingen in het beroep aan naar Utrecht. Deze zeer kleine gemeente kwam toen tot bloei.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte hij los van Utrecht en dacht hij naar Zeist te moeten. Toen hij in het AZU-ziekenhuis op controle ging, trof een verdwaalde Engelse bom het gebouw. Dominee Heikoop werd vanonder het puin vandaan gehaald. Hij was evenals Elia de eeuwige heerlijkheid ingegaan.

Toen hij naar het AZU-ziekenhuis ging voor een onderzoek, trof een verdwaalde Engelse bom het gebouw. Enkele dagen later werd dominee Heikoop vanonder het puin vandaan gehaald. Hij was tijdens het bombardement de eeuwige heerlijkheid in gegaan.

Voorzien van foto’s en tekeningen.

Vanaf 10 jaar


€ 15,95