Menu

Letitia's appelboom

€ 20,99 € 12,50
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • J. Kirkpatrick
  • Pagina's/nrs.: 384
  • Bestel nr: 9789023994800

Letitia bezit een document van onschatbare waarde - een papier dat bewijst dat ze niet langer een slavin is.
Een levensreddend geschenk voor een zwarte vrouw alleen. De blanken beschouwen haar weliswaar nog steeds niet als een mens, maar met haar documenten kan ze in elk geval bewijzen dat ze vrij is.
Lezen kan Letitia niet. Toch vertrouwt ze op deze papieren - net zoals ze Davey Carson begint te vertrouwen, een Ierse boer die wil dat zij met hem meegaat naar het westen.
De reis is levensgevaarlijk, maar Letitia vindt steun in haar vriendschap met de blanke doktersvrouw Nancy, van wie de tocht een gruwelijke tol eist.
Eenmaal aangekomen in het zogenaamd vrije Oregon ondervindt Letitia dat ook een officieel document haar niet kan redden van de wreedheid van mensen.
Noodgedwongen gaat ze een lange weg die haar uiteindelijk zal leren hoe ze werkelijk vrij kan zijn.

Een indringend en ontroerend verhaal dat je met huid< en haar meevoert op de tocht naar het onbegrensde West-Amerika.
Jane Kirkpatrick is een Amerikaans auteur die zich een stevige plaats heeft verworven op de bestsellerlijst van de New York Times. Meer dan vijfentwintig boeken heeft ze op haar naam staan; haar werk werd genomineerd en bekroond voor diverse prestigieuze prijzen.


€ 20,99 € 12,50