Menu

Koopman van Axel

€ 29,50 € 13,99
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • J.M. Vermeulen
  • Pagina's/nrs.: 288
  • Gebonden
  • Bestel nr: 9789078164005

Ds. M.A. Mieras prediker in een bewogen tijd
 

Ds. M.A. Mieras (1915-1981) werd in zijn leven al legendarisch genoemd. Een exclusieve, getalenteerde en geliefde predikant. Zijn naam is ook nu nog een begrip.
Een compleet nieuw en sterk uitgebreid levensverhaal, nu met de volledige medewerking van de familie Mieras en de kerkenraden van Axel, Terneuzen en Krimpen aan den IJssel.
Het vlotgeschreven boek beschrijft zijn voorgeslacht, zijn familie, zijn jeugd, zijn bekering, zijn contacten met de Gereformeerde Gemeenten en zijn aansluiting bij ds. Blaak. Vervolgens zijn werk als oefenaar, lerend-ouderling en predikant van Terneuzen in oorlogstijd.
De periode Krimpen aan den IJssel wordt beschreven in acht hoofdstukken. U leest over zijn optreden in de hongerwinter, zijn betekenis voor de landelijke vereniging van 1948, de opbouw en groei van zijn kerkelijke gemeente, het verenigingsleven, de bouw van ‘de Mieraskerk’, zijn kamerlidmaatschap, zijn jubilea, zijn preektochten door Nederland en zijn werk in Canada. Ook is aandacht besteed aan zijn ziekten en de opmerkelijke longoperatie.
Bij dit alles is heel veel aandacht voor de tijd waarin hij leefde: de jaren twintig, de crisistijd, de oorlog, de watersnood, de jaren vijftig tot de jaren tachtig toe.
Het boek telt 150 prachtige illustraties. De meest aansprekende gezegden zijn in meer dan 100 kaderteksten weergegeven.

Ds. A. Kort, Predikant van de Oud Gereformeerde Gemeente te Krimpen aan den IJssel schreef een uitvoerig Ten geleide.


€ 29,50 € 13,99