Menu

John Bunyan de dappere ketellapper

€ 16,95
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • P. de Zeeuw
  • Pagina's/nrs.: 116
  • Gebonden
  • Bestel nr: 9789461150851

Dit betreft een uitgebreidere, hertaalde en gecorrigeerde editie van het origineel

‘Dat gaat zo niet langer, John!’ had de meester gezegd. ‘Mijn geduld is op; ik wil je niet langer op school houden!’ Wat was dát nu? Hoorde hij het goed? Wilde de meester hem van school sturen? Even ging er een trilling van vreugde door hem heen; er kwam een lach op zijn gezicht bij de gedachte dat hij voortaan vrij zou zijn.

John Bunyan groeit op als een ondeugende jongen in Elstow, niet ver van Bedford in Engeland.Al gauw neemt hij het werk van zijn vader over en wordt ketellapper. Wanneer zijn moeder overleden is, hertrouwt zijn vader en besluit John om soldaat te worden in het leger van de koning. Wonderlijk genoeg blijft hij gespaard. Een vriend die voor hem de wacht waarneemt bij de belegering van een vesting, wordt dodelijk getroffen door musketvuur. De herinneringen aan deze hevige strijd verwerkt Bunyan later in zijn boek ‘De Heilige Oorlog’.Hij verlaat zijn goddeloze weg en wordt predikant van de baptistengemeente van dominee Gifford. Als het preken hem verboden wordt, weigert hij daaraan gehoor te geven. Daarom wordt hij twaalf jaar opgesloten in de gevangenis van Bedford.Daar schrijft hij het beroemde boek ‘Christenreis’. Na zijn vrijlating volgt het tweede deel ‘De Christinnereis’.Op zestigjarige leeftijd sterft hij in vrede te Londen en hij wordt begraven op Bunhill Fields.


€ 16,95