Menu

Jefta, een verlosser in Israël

€ 25,90
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • ds. M.T. Al-Chalabi
  • Gebonden
  • Bestel nr: 9789463702713

Jefta met Samuël en David in één adem noemen? Staat deze richter – waarover weinig gepreekt en geschreven is – in Hebreeën 11?    

Ja, want al de Schrift is van God ingegeven. Over een gedeelte daaruit heeft ds. M.T. Al-Chalabi twaalf preken gehouden, namelijk over zevenenveertig verzen van Richteren 11 en 12. In deze overdenkingen worden onder andere aangewezen de tijd van Jefta, zijn heerlijkheid, zijn roeping, zijn vijanden, zijn wijsheid en zijn dochter. Maar vooral: het uit vrije genade geschonken geloof van deze richter, dat heenwijst naar het werk van de Meerdere van Jefta.

Deze God van Jefta leeft nog. Hij werkt, bestendigd en voleindigd zijn eigen werk – toen en nu niet anders. Onbekeerden, van verre staanden en Gods kinderen kunnen hun weg en staat in de preken terugvinden. Elk wordt eerlijk behandeld. De lijnen die naar vandaag de dag worden doorgetrokken, zijn van aangrijpende ernst.


€ 25,90