Menu

Islam en moslims

€ 11,50
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • ds. C. Sonnevelt
  • Pagina's/nrs.: 112
  • Paperback
  • Bestel nr: 9789070697495

Dit boek over een uiterst actueel onderwerp is een bewerking van een aantal artikelen die verschenen zijn in het weekblad de Saambinder. Van verschillende zijden is erop aangedrongen deze artikelen voor een breder publiek beschikbaar te stellen. Om meerdere redenen wilde de schrijver zich daar niet aan onttrekken. In een kerkelijk blad is het vaak niet mogelijk op bepaalde zaken dieper in te gaan. Dat manco wordt in deze publicatie opgevangen, met name door de toevoeging van een uitgebreid notenapparaat. Daarin staan de nodige bronvermeldingen, krijgt de lezer meer informatie over het huidige debat aangereikt en worden aanzetten gegeven tot voortgaande studie.

In dit boek gaat het over de islam en moslims. Anders gezegd, het gaat over een godsdienst en over de mensen die deze godsdienst praktiseren. Gaat het over de islam, dan is dit boek een pleidooi voor waarheid. Gaat het over moslims, dan is het een pleidooi voor bewogenheid. De waarheid moet gezegd worden over de islam, dat allereerst. Anderzijds, de waarheid moet gezegd worden in liefde. Vanuit die houding heeft de auteur geprobeerd te schrijven. Het boek geeft huiswerk mee. Voor christenen ligt er een bijzondere opdracht in de ontmoeting met moslims ver weg en dichtbij.

Deze uitgave is niet alleen geschikt voor persoonlijk gebruik, maar ook voor bespreking op kerkelijke verenigingen, gespreksgroepen en onderwijsinstellingen.


€ 11,50