Menu

In de leer bij luther

€ 9,95 € 4,95
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • Pagina's/nrs.: 98
  • Paperback
  • Bestel nr: 9789058297181
Hervormd en luthers in dezelfde kerk


Sinds de vorming van de Protestantse Kerk in Nederland behoren hervormden, gereformeerden en lutheranen tot dezelfde kerk. Dit geeft aanleiding tot een nadere kennismaking met de theologie van de reformator Maarten Luther. De rechtvaardiging door het geloof, het gezag van de Schrift en de positie van de Joden zijn enkele van de thema's uit Luthers theologie die in deze bundel aan de orde komen.
In de leer bij Luther behandelt niet alleen Luthers gedachtegoed, maar is ook een oefening in het voeren van het kerkelijk gesprek. Want wat betekent een ori atie op de theologie van Luther voor hervormden en gereformeerden? En wat betekent het voor lutheranen in de Protestantse Kerk dat zij zich naar Luther noemen? De bezinning op Luthers theologie door hervormden, gereformeerden en lutheranen werpt nieuw licht op de gezamenlijke achtergrond en toekomst binnen de Protestantse Kerk in Nederland.
Een uitgave onder redactie van drs. P.J. Vergunst. Aan deze bundel werkten mee: ds. A. Baas, prof.dr. W. Balke, ds. A. Beens, mr.drs. B.A. Belder, drs. H. van den Belt, prof.dr. J.P. Boendermaker, dr. P.F. Bouter, ds. L.J. Geluk, drs. H.J. Lam, ds. C. Stelwagen, prof.dr. W. Verboom, ds. J.J. Verhaar en drs. J. Westland.
€ 9,95 € 4,95