Menu

Het gevogelte des hemels (3)

€ 11,90
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • ds. B.J. van Boven
  • Pagina's/nrs.: 114
  • Gebonden
  • Bestel nr: 9789055516971

Onderwijs door vogels vanuit het Bijbelboek Hooglied

drie preken

Ds. B.J. van Boven, predikant van de Gereformeerde Gemeente te De Valk-Wekerom, staat stil bij het onderwijs dat de Heere in het Hooglied van Sálomo geeft uit de natuur. In dit boekje wordt vooral de duif onder de aandacht gebracht.

Het Hooglied bevat een doorlopende beeldspraak over de liefde van de hemelse Bruidegom tot Zijn zwarte bruid. De Bruidegom noemt Zijn bruid onder meer ‘Mijn duive’.

De Kerk des Heeren wordt in Gods Woord vaker met een duif vergeleken; soms in positieve zin, maar soms ook negatief. In Hoséa 7 wordt over een botte duif gesproken. In Matthéüs 10 staat: ‘Zijt oprecht gelijk de duiven.’ Er zijn tal van schone overeenkomsten tussen een duif en het leven van Gods kinderen.

Op eenvoudige wijze trekt ds. Van Boven lijnen in deze drie separerende preken, niet alleen naar het dagelijkse leven, maar hij wijst ook op de tere zorg die de Heere aan Zijn volk betoont. Zij leren dat de Heere goed is voor goddeloze en slechte mensen.

 

 

 

 


€ 11,90