Menu

Hersenspinsels

€ 19,99
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • A. Aleman
  • Pagina's/nrs.: 222
  • Paperback
  • Bestel nr: 9789045017266

Waarom we dingen zien, horen en denken die er niet zijn...
 

  Denken dat je Napoleon bent of dat de CIA achter je aan zit. Het zijn waanbeelden die ver van ons bed staan.
Maar hoe ver?
Tal van voorbeelden uit ons dagelijks leven laten zien dat de grens tussen fantasie en werkelijkheid soms flinterdun is: de sollicitant die zijn CV mooier maakt, de alcoholist die zichzelf een 'sociaal drinker' noemt, de bankier die 'volkomen gezond' ten onder gaat. We denken dat we de werkelijkheid zien zoals zij is. Maar uit onderzoek blijkt dat we veel niet zien. En wat we wel zien, bekijken we door de bril van onze ervaringen en verwachtingen. Onze waarneming is meer een eigen bouwwerk dan een getrouwe kopie van de werkelijkheid.
André Aleman laat in Hersenspinsels zien hoe subtiel onze hersenen ons voor de gek kunnen houden, en ook hoe het volledig uit de hand kan lopen. Op het snijvlak van geneeskunde, biologie en gedragswetenschappen probeert hij te verklaren waarom we dingen zien, horen en denken die er niet zijn.

 

 

€ 19,99