Menu

Hagenprediker bij de Jordaan

€ 14,90
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • J. van 't Hul
  • Pagina's/nrs.: 155
  • Gebonden
  • Bestel nr: 9789055518579

Het leven van Johannes de Doper

Johannes de Doper is een man uit één stuk zoals hij daar staat aan de oever van de Jordaan. Hij is niet bang, vreest geen mens en gaat voor niemand aan de kant. Voor Sadduceeën en Farizeeën niet en voor Herodes Antipas niet. Onverschrokken staat hij daar te prediken, laat komen wat ervan komt. Hij is de wegbereider van de Heere Jezus, Zijn heraut, Zijn voorloper. Zonder aanziens des persoons predikt hij dat Christus komen zal, dat Hij reeds komende is.

Sommigen zien hem als de laatste oudtestamentische profeet. In die zin is Johannes de laatste schakel in de keten van voorzieners en voorzeggers. Hij staat op de drempel tussen de belofte en de vervulling ervan, tussen de oude en de nieuwe bedeling. Vanwege de soberheid van zijn leven, de ernst van zijn prediking, de strengheid van zijn woorden en de moed die hij aan de dag legt, wordt Johannes wel ‘de Elía van het Nieuwe Testament’ genoemd. Door de ootmoed die in zijn leven openbaar komt, mag hij met evenveel recht ‘de Elísa van het Nieuwe Testament’ genoemd worden.

Op een toegankelijke wijze wordt het leven van Johannes de Doper beschreven. Vanuit deze geschiedenis worden vele lijnen getrokken naar de actualiteit van vandaag. Daarom is het geschikt voor persoonlijk gebruik en voor gebruik door verenigingen en Bijbelstudiegroepen.

J. van ’t Hul is kerkredacteur bij het Reformatorisch Dagblad. Eerder beschreef hij de geschiedenissen van bijbelse personen, zoals Samuël, Jona, de richteren, Nehémia, Elía, Elísa en de discipelen.

Onze recensie                                                                                                                          J. van 't Hul schrijft boeken over personen uit de Bijbel. Hij doet dit eenvoudig en duidelijk. Wat vooral opvallend is, is dat hij heel dicht bij de Bijbel blijft. Daardoor geeft hij een informatief en waarheidsgetrouw beeld van zo'n persoon en de tijd waarin hij of zij leefde(n). Deze boeken leren om de geschiedenissen in hun tijd en context te zien, waardoor de boodschap erachter beter te begrijpen is. Kortom, echt een aanrader als u op zoek bent naar een goed, makkelijk te lezen en informatief boek!


€ 14,90